Sondaj: PSD și PNL, creditate cu peste 50% la alegerile europarlamentare

Sondaj: PSD și PNL, creditate cu peste 50% la alegerile europarlamentare

PSD și PNL ar primi 52% din voturi dacă duminica viitoare ar fi alegeri europarlamentare, potrivit unui sondaj Avangarde. De asemenea, cei mai mulți dintre români vor ca România să se îndrepte la CJUE împotriva Austriei în dosarul Schengen.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, PSD ar obține 31%, PNL 21, iar AUR 19%. USR ar primi 13% din voturi, SOS Șoșoacă și UDMR câte 5%, PMP 3%, iar ProRomânia și Forța Dreptei câte 1%.

Potrivit sondajului, 54% dintre repondenți sunt de acord ca premierul Marcel Ciolacu să demareze procedurile pentru ca România să se îndrepte împotriva Austriei la Curtea Europeană de Justiție pentru refuzul de a accepta România în Spațiul Shengen. 26% se opun.

Totodată, 57% dintre români ar fi de acord ca din 2025 România să realizeze o reforma administrativ- teritorială chiar dacă acest lucru ar duce la dispariția unor localități.

De asemenea, potrivit sondajului, peste 55% dintre români sunt de părere că taxarea preferențială a sectoarelor construcții și IT nu ar trebui să fie menținută.

CITEŞTE ŞI: Europenii ar putea plăti 10 euro pe lună pentru accesul la Facebook și Instagram

Sondajul Avangarde a fost efectuat la comanda PSD în perioada 20-28 septembrie 2023, pe un eșantion de 994 subiecți, prin metoda CATI. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3%.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *