Şoferii care nu au cauciucuri de iarnă riscă amenzi de până la 2.500 de lei!

cauciucuri de iarna 2

Vremea s-a răcit în toată ţara. Conform meteorologilor temperaturile vor fi scăzue şi este în vigoare o informare de cod de vreme deosebit de rece, ninsori şi intensificări ale vântului la munte. În banat va fi frig şi va ninge uşor, la munte.

Şoferii sunt obligaţi să folosească anvelope de iarnă pe toate drumurile acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei. În caz contrar, riscă să primească între 9 şi 20 de puncte-amendă. Pe lângă amendă, se va reţine şi certificatul de înmatriculare al maşinii.

abonamente

Poliţia Română reaminteşte că legislaţia în vigoare nu condiţioneazã utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile. În plus în aceste condiţii, autovehiculele cu greutatea de peste 3 tone şi jumătate trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În cazul în care circulaţi în lunile de iarnă fără cauciucuri de iarnă şi carosabilul este uscat Poliţia Rutieră NU are dreptul să vă amendeze. Totuşi, agenţii de poliţie vă pot interzice continuarea drumului dacă în faţă există porţiuni acoperite cu zăpadă, polei ori gheaţă şi vehiculul dumneavoastră nu este echipat corespunzător.

radioresita.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Şoferii care nu au cauciucuri de iarnă riscă amenzi de până la 2.500 de lei!

  1. Autorul articolului nu este bine informat, din pacate…! Aderenta la sol a cauciucurilor de vara este – sub influenta temperaturii exterioare scazute, mult-mult mai slaba decit a celor de iarna !!! …Chiar pe soselele fara gheata sau zapada si sub raze solare…!
    Este vorba de compozitia diferita a celor doua cauciucuri – nu numai diferenta de profil…
    Regula spune ca temperatura de 7 grade plus e pragul de despartire a celor doua calitati. Sub 7 grade scade aderenta cauciucului de vara direct proportional cu scaderea temperaturii…! La zero grade (si mai scazute) anvelopele de vara devin tot mai rigide, poate precum lemnul si drumurile de frinare devin extreme…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *