Șoferii băuți, până la 5 ani fără permis. Cei prinşi a doua oară, pietoni pe viaţă!

Bărbat prins de două ori la volan cu permisul de conducere anulat, a doua oară beat. A fost trimis direct în arest

Șoferii prinși băuți la volan și-ar putea pierde definitiv dreptul de a conduc vehicule, iar amenzile ar putea ajunge la 15.000 de lei.

CITEŞTE ŞI: Cascada Bigăr atrage turişti, dar şi hoţi

Mai mulți deputaţi au depus un proiect de lege în acest sens, iar actual normativ prevede că toți conducătorii auto prinși băuți la volan ar putea rămâne fără permis pentru o perioadă cuprinsă între doi și cinci ani, iar dacă sunt prinși din nou băuți, nu-și vor mai putea recupera niciodată permisul auto.

Și amenzile prevăzute în noul proiect sunt usturătoare: 5.000 de lei este cea mai mică amendă pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar cea mai mare este de 15.000 de lei.

Actul normativ prevede amenzi și sancțiuni în funcție de gradul de alcoolemie depistat în sângele șoferului respectiv, dar și de infracțiunile pe care le comit atunci când se află băuți la volan.

În afara amenzilor usturătoare, se suspendă și permisul auto, de la 2 la 5 ani.

În cazul unui șofer băut recidivist întâlnit din nou în trafic, el riscă să rămână fără permis pe viață.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “Șoferii băuți, până la 5 ani fără permis. Cei prinşi a doua oară, pietoni pe viaţă!

  1. Bre, ce venituri au ăștia de propun amenzile, că te fac sclav din om liber? Și ce înseamnă „baut”? Alcoolemie de cât? Dacă ai băut o bere de 250 ml e totuna cu 2 %, coma alcoolică? Și pe viață? Nici pentru crima cu premeditare nu se da pe Viață, maxim 25 de ani. Nu țin partea inconștientilor/imbecililor care beau și se urcă intenționat la volan, dar nici să văd România transformata din punct de vedere legislativ într-o Arabia Saudită a Europei. Gândiți bre, majoritatea mor pe drumuri supraaglomerate și pline de capcane, decât din accidente provocate de bețivi. Și de asta cei responsabili de drumuri, precum și cei care nu ii sancționează, nu numai că nu prea ajung să fie urmăriți penal, dar și se lăfăie în bani. Gândiți bai, până nu e prea târziu, că iar ajungem stat totilaterist.

    1. Prietene sa înțeleg ca te împaci bine cu alcoolul la volan?!De aia ești așa revoltat?!Foarte bine,sunt sofer…si o gura de alcool pun în gura,nu mai urc la volan!Iar dacă du prietene ești revoltat pe acest proiect de lege,eu îți mai spun ceva: În momentul când pui alcool în gura si urci la volan și ești prins,binenteles cunoscând pedepsele,atunci iti asumi acest lucru,inca din momentul când duci acel pahar de băutură la gura!Așa că draga prietene,taci dracului din gura!

  2. Foarte bine. Ori volanul, ori alcoolul, nu pot fii amandoua. Cate accidente s-au produs datorita alcoolului? Cati oameni au murit din cauza alcoolului? Cati au ramas infirmi? Cati sufera datorita nesabuintei altora?
    5 ani? putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *