Şofer român de TIR, interdicţie pe viaţă în Franţa şi închisoare: „Patronul m-a obligat”

Un şofer român de TIR, în vârstă de 32 de ani, a primit interdicţie pe viaţă în Franţa, dar şi doi ani de închisoare, după ce a fost prins în flagrant de poliţişti în timp ce transporta imigranţi în remorcă.

Totul s-a întâmplat în portul Ouistreham din Franţa, acolo unde românul aştepta feribotul pentru a ajunge în Marea Britanie.

Pentru că era agitat, autorităţile au decis să efectueze un control amănunţit asupra TIR-ului, ocazie cu care au descoperit nouă imigranţi care erau transportaţi în condiţii inumane.

Cele nouă persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 75 de ani, erau înghesuiţi într-un spaţiu extrem de îngust şi respirau printr-o gaură făcută într-o cutie, notează ouest-france.fr.

Pus în faţa faptului împlinit, şoferul român a fost anchetat, judecat şi condamnat în numai 48 de ore, la o instanţă din Caen.

Şoferul român de TIR s-a apărat şi a declarat că ştia despre imigranţii din camion, însă a dat vina pe patronul său care l-ar fi obligat să ducă maşina în Marea Britanie.

De cealaltă parte, procurorii au anunţat că românul făcea parte dintr-o grupare care se ocupa de traficul cu migranţi, oamenii plătind între 3.000 şi 10.000 de euro pentru a ajunge în Anglia.

Românul de 32 de ani a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare şi, în plus, a primit o interdicţie pe viaţă pe teritoriul Franţei.

observator.tv


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns