Situaţie uluitoare la o şcoală din Timişoara. Totul ar fi pornit de la o învăţătoare care nu poate ajunge la… after school

generala 16 1

Problemele generate de mutarea elevilor din clasele pregătitoare şi a IV-a au dus la dezbateri aprinse în rândul unor părinţi, care nu vor ca micuţii lor să studieze în clădirea de pe strada Lorena.

“Au fost reclamaţii peste reclamaţii, mai ales din partea unui grup de părinţi care au copii în una dintre clasele a IV-a. Noi, în anul şcolar trecut – respectiv consiliul de administraţie al şcolii şi comitetul de părinţi – am hotărât ca orele de la Şcoala gimnazială nr.16 să se desfăşoare doar în schimbul de dimineaţă. Acest lucru se putea realiza numai dacă mutam o parte dintre elevi în spaţile existente de pe strada Lorena, acolo unde au învăţat tinerii Colegiului Naţional <C. D. Loga>. După ce au plecat elevii de la <Loga>, cu sprijinul Primăriei Timişoara, spaţiile au fost amenajate din nou. A fost vidanjat subsolul, dezinfectat, în sălile de clasă s-a pus parchet nou, a fost instalat un gard şi s-a montat o uşă specială pentru evacuare”, a declarat Mihai Pârvulescu, directorul acestei unităţi de învăţământ.

Din păcate, părinţii unor elevi din clasa a IV-a tot nemulţumiţi au rămas şi au sesizat Direcţia de Sanătate Publică Timiş (DSP Timiş). „E vorba de 10- 12 părinţi din cei peste 200, care sunt <montaţi> de una dintre învăţătoare, nemulţumită că nu mai poate să ajungă la programul de after-school. E adevărat că acest grup de părinţi s-a adresat şi DSP Timiş,care ne-a făcut câteva recomandări, cu toate că există uşă de evacuare, iar subsolul a fost vidanjat. În ceea ce priveşte autorizaţia de funcţionare, Şcoala gimnazială nr. 16 se află în posesia unui asemenea document, însă spaţiul de pe Lorena are doar o autorizaţie temporară, atât timp cât vorbim de o perioadă de doi ani în care vor învăţa elevii, până la finalizarea lucrărilor de pe strada Bucureşti”, a precizat Mihai Pârvulescu.

Directorul şcolii a adăugat că e foarte posibil ca, în scurt timp, să fie obligat să mute şi mai multe clase în spaţiul de pe strada Lorena, odată ce lucrările de construire la unitatea de învăţământ de pe strada Bucureşti vor avansa.

Pentru a aplana conflictul stârnit de aceşti părinţi, conducerea şcolii a decis să organizeze un mic referendum pentru ca aceştia să se pronunţe dacă sunt pentru învăţământul într-un singur schimb. Majoritatea părinţilor care au votat au decis ca elevii să înveţe doar de dimineaţă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

15 thoughts on “Situaţie uluitoare la o şcoală din Timişoara. Totul ar fi pornit de la o învăţătoare care nu poate ajunge la… after school

 1. uluitor este cum ati facut voi legatura intre invatatoare si lipsa avizului DSP, avizului ISU. Nimeni, in afara de director, nu spune nimic de invatatoare. Si D-na inspector general vorbeste de lipsa conditiilor. Doar directorul scolii stie o poveste despre cauza nemultumirilor, dar nu zice nimic de faptul ca a sacrificat o parte din copii, obligandu-i sa mearga la scoala in spatii necorespunzatoare, dovedit clar ca nu sunt corespunzatoare.

 2. Subsemnatul avand in vedere ca sint parintele unuia din elevi supusi mutarii pe Lorena 35 cred ca se impun cateva precizari:
  – articolul dumneavoastra, de bunaseama scris cu buna-credinta, cuprinde din pacate un lung sir de neadevaruri, informatii false si trunchiate expuse probabil in maniera in care v-au fost conferite de catre conducerea unitatii respective de invatatamant si probabil in concret de catre directorul acesteia, dnul. Parvulescu Mihai;
  – In zona media au fost propagate referitor la acest subiect numeroase dezinformari din partea conducerii scolii, pana in prezent doar sustinerile parintilor fiind cele care au fost ulterior confirmate oficial de catre institutiile abilitate ale Statului Roman, in timp ce directiunea romaneste spus minte de ingheata apele, minciuna repetatta fiind departe de a deveni un adevar insa constituind un factor care ii determina pe parinti sa analizeze din ce in ce mai serios perspectiva formularii unei plangeri penale
  – Directiunea scolii da dovada de un dispret vadit fata de copiii si parintii acestora incercand instrumentalizarea si invrajbirea parintilor din clasele superioare impotriva celor din clasele inferioare, refuzand sa dialogheze intr-un cadru institutional si asupra variantelor pe care parintii le-au propus pentru solutionarea acestor dispute;
  – In plus pentru a fi inlaturata orice suspiciune asupra obiectivitatii subsemnatului mentionez ca fiul meu nu urmeaza programul after school, astfel incat nu exista niciun fel de dificultati in ceea ce ma priveste legate de eventuala deplasare intre strada Lorena si locatia de desfasurare a programului after school.

 3. Majoritatea parintilor sunt de acord cu programul de dimineata, chiar cu acest mic dezavantaj in comparatie cu programul in doua schimburi. Din pacate sunt unii ingamfati atat profesori cat si parinti care vezi doamne nu suporta sa-si miste curul spre o locatie dintr-un cartier mai periferic. Aceeasi parinti stau in Dumbravita, comuna ce se vrea orasel, cu aer de tiganie, cu vile dar fara canal, apa si drumuri asfaltate pana mai recent!

  1. pe ce strada in dumbravita? „scoala” este un substantiv comun sau asta e numele tau? tu din ce orasel vi la scoala? voi fi totusi serios cu tine. Spune-i prietenului tau, cauia ii ti partea, ca elevii de la „CD Loga” au invatat in spatiile Grup Scolar Tudor Tanasescu, in adevarate clase si nu in spatiile in care sunt acum copii de la Generala 16, care au fost internat al Liceului Energetic. A mintit in articol, tocmai cu scopul de a defaima parintii, iar tu i te asociezi. Crede-ma ca e greu sa lupti pentru adevar cind ai de-a face cu oameni priceputi la fotbal si politica.

  2. Va inteleg frustrarea legata de Dumbravita. Nu va inteleg limbajul, va descalifica si face inapt pentru un dialog civilizat. Mai exersati!

   1. Si revin cu o intrebare, poate gresesc insa scolal ma va corecta, Dumbravita este acea localitate in care locuia fiul directorului Parvulescu in acelasi timp in care era elevul scolii Generala nr.16?

  3. Sa fiu in tandem cu comentariul dvs. pentru mine personal e chiar mai usor sa-mi plimb fizicul (a se inlocui cuvantul de mai sus) spre acea locatie ca e mult mai aproape de casa, dar probabil ca nu sunteti in tema cu ce se intampla si care sunt motivele reale care ne-au determinat sa ripostam.
   Semneaza o ingamfata!

  4. Nimeni nu a dezaprobat programul doar de dimineață de efectuare a cursurilor , dar trebuia găsită o soluție favorabilă TUTUROR copiilor . Întrebarea a fost DACĂ SUNTEȚI DE ACORD CU EFECUAREA ORELOR DE DIMINEAȚĂ , fără a fi date soluțiile prin care pot rezolva această problemă.
   Nimeni nu a fost întrebat dacă este de acord , pur și simplu pleacă …
   ROTAȚIE pe Lorena a întregului ciclu primar .

   Pe viitor , pot muta clasele primare pe Lorena ( renovează tot căminul ) și ciclul gimnazial pe București . Atunci încap toți de dimineață .

 4. a fost alegerea parintilor scoala doar de dimineata. nu inteleg dece se smiorcaie acum pentru solutia gasita. sa isi aduca odraslele de dupa-masa si au rezolvat problema. ce atatea mutre si figuri de la unii care problabil au facut generala in comune si sate.

  1. Ok, a dumneavoastră ODRASLĂ să facă cursuri 2 -3 luni prin rotație cu noi pe str. Lorena . NU MAI MULT , atât ,dacă este egalitate între toți elevii școlii .

 5. E posibil sa fie pierdere de timp sa comentez, dar pana la urma e timpul meu…
  Nu mai inventati escrocherii si asumati-va responsabilitatea pentru ce se intampla. Nu cred ca a vrut cineva in mod particular sa se ajunga la situatia asta si cel mai usor pentru toata lumea ar fi sa incercam sa gasim solutii optime si in folosul copiilor nostri decat sa cautam vinovati.
  Este o lupta pierduta si rezultatul va fi oricum in detrimentul nostru, al parintilor, dar ce e mai rau e ca nu noi vom fi direct afectati ci copii nostri.
  @Alin nu stiu ce relevanta are unde am facut noi scoala (poate unii nici nu avem) asta nu ne va impiedica sa ne zbatem pentru binele copiilor nostri.
  @Cristian tot respectul pentru implicare.

 6. De ce nu cereți parerea doamnei director Dumitru sa va explice adevăratele motive pe ntru care locația de pe Lorena nu are avizul sanitar?
  Dl. Director nu renunta nici in acest articol la comportamentul dictatorial si defaimator. Da in continuare dovada de lipsa de simt
  In spatele comentariilor răutăcioase este evident acelasi director care se agață cu dinții de scaun.

 7. DSP NU a autorizat spațiul de pe str. Lorena.
  Aceea NU este ȘCOALA !
  Este un fost cămin, in care sunt „cazați” si muncitori, alături de cei din Secția de Poliție. Numai ca nici măcar ei nu stau 20 intr-o camera de 5m/7m.
  D-na inspector Danielescu s-a convins marți ca subsolul acestei locații este INFECT ! Dar despre acest subsol nu se pomenește nici o vorba in acest minunat articol.
  Si,da, aveți dreptate :NU VREAU sa îmi „mișc curul” pana pe str. Lorena. Am înscris copilul la școala din cartierul MEU , nu din zona Barnutiu.

  1. Foarte bine, scolile de cartier de cele mai multe ori dispun de profesori mult mai seriosi decat la o scoala cu fite. Oricum pentru un program numai de dimineata repartizarea elevilor trebuie sa fie cat mai uniforma pe toate scolile din municipiu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *