Situație delicată în Franța: senatorii au respins valabilitatea certificatului verde

Oficial: Certificatul Covid-19 a fost prelungit cu încă un an

Senatul francez, dominat de opoziţia de dreapta, a refuzat joi să prelungească utilizarea ”permisului sanitar” împotriva epidemiei de coronavirus până la 31 iulie 2022, creând o situaţie de impas cu majoritatea preşedintelui Emmanuel Macron, relatează AFP, conform stiripesurse.ro.

Senatul a decis cu 158 de voturi împotriva a 106 să nu prelungească ”permisul sanitar” decât până la 28 februarie, revizuind un proiect de lege adoptat de deputaţi pe 21 octombrie. Deputaţii şi senatorii vor încerca săptămâna viitoare să convină asupra unei versiuni comune. În caz de eşec, Adunarea Naţională, camera inferioară a Parlamentului, va avea ultimul cuvânt, informează Agerpres.

”Permisul sanitar” francez împotriva COVID-19 restricţionează accesul în multe locuri publice, cum ar fi barurile, cafenele, cinematografele sau mijloacele de transport pe distanţe lungi. Permisul se eliberează persoanelor care sunt complet vaccinate sau care au un test negativ recent.

Din 9 august, acest permis condiţionează accesul la o serie de spaţii sociale, precum baruri şi restaurante. Din 30 august ”permisul sanitar” a fost impus şi pentru 1,8 milioane de angajaţi care lucrează cu publicul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns