Situație alarmantă în Timiș. Rata de infectare cu SARS-CoV-2 s-a dublat într-o săptămână în trei localități din județ

covid 19 1

Cu toate rata de infectare pe teritoriul județului Timiș este în scădere, în 3 localități din județ cifrele s-au dublat în ultima săptămână.

De luni și până azi, în Gottlob raportul a crescut de la 1,50 la 3,00; în Șag de la 3,71 la 6,74 iar în comuna Parța, de la 4,50 la 9,02 – cea mai ridicată rată de infectare din județ la această oră.

Primarul Daniel Drăgan, va cere poliției să verifice dacă persoanele infectate stau în carantină și va convoca comitetul pentru situații de urgență în cursul zilei de astăzi.

O altă localitate din județul Timiș în care se menține un grad ridicat de infectare este Recașul unde rata s-a menținut peste 8 la mia de locuitori.

Între principalele surse ale infectării se găsesc migrarea populațională, focarele comunitare și infectarea produsă în familii la revenirea unor rude din străinătate spune directorul de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea, care recomandă respectarea regulilor de distanțare și prudență.

Conform datelor furnizate ieri de Direcția de Sănătate Publică Timiș, rata de infectare la o mie de locuitori, în judetul Timis, este 3,205.

 

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Situație alarmantă în Timiș. Rata de infectare cu SARS-CoV-2 s-a dublat într-o săptămână în trei localități din județ

Lasă un răspuns