Situația nu e dramatică pe drumul spre Moșnița. „În data de 15 octombrie mă aștept să văd lucrarea finalizată”

drum mosnita 2

Situația nu e dramatică pe drumul spre Moșnița. „În data de 15 octombrie mă aștept să văd lucrarea finalizată”.

În timpul vizitei pe șantierul de extindere la patru benzi a DJ 592 Timișoara – Moșnița Nouă, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și-a dat seama că, deseori, detaliile fură perspectiva de ansamblu.

Pe acest șantier, deși în mare parte din timp constructorul a ținut ritmul, termenul de finalizare a lucrării a fost întârziat, motiv pentru care unii cetățenii au început să creadă că este un proiect compromis.

„Am explicat clar constructorului că întârzierile care depășesc data de 15 octombrie 2021 vor genera penalități, însă, per ansamblu, trebuie spus că lucrurile nu sunt atât de negre și dramatice cum aleg să le privească sau să le povestească anumiți oameni.

„Au apărut PUZ-uri”

Multe probleme au fost  cauzate de faptul că între momentul elaborării proiectului tehnic și execuția lucrărilor au trecut niște ani, timp în care zona s-a dezvoltat semnificativ, au apărut PUZ-uri și construcții noi care au generat modificări și cheltuieli neprevazute.

Au fost necesare accese auto suplimentare, au fost identificate rețele de utilități fără proiectare și s-a căutat echilibrul între funcționalitate și estetică. Toate acestea au consumat timp și bani.

CITEȘTE ȘI: Centura Timișoara Sud a ajuns la 40 la sută

Am fost de neclintit de fiecare dată când am discutat despre termene și standarde de recepție, iar acum, atât de aproape de final, nu este corect să desconsiderăm o lucrare importantă, făcută cu un asfalt de foarte bună calitate și cu care nu vom avea probleme ani buni de acum încolo.

În data de 15 octombrie mă aștept să văd lucrarea finalizată, cu tot cu detalii rezolvate, așa cum mi-a confirmat constructorul.

Acesta a promis că va remedia și sesizările pe care i le-am transmis din partea cetățenilor.

În ceea ce privește podețul aflat în lucru, pentru a asigura consolidarea lui, vor mai fi necesare alte două săptămâni, un timp care pare acum lung dar care asigură o investiție durabilă.

De asemenea, pentru a evita o strangulare a traficului pe traseul drumului județean în punctul de întâlnire cu centura ocolitoare a municipiului Timișoara, solicit CNAIR și constructorului centurii să prioritizeze amenajarea sensului giratoriu prin care se va intra de pe centură pe DJ 592, iar până la realizarea acestuia, să lărgească la patru benzi intersecția de pe suprafața viitorului sens giratoriu”, a declarat președintele CJT.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *