Situaţia la granița cu Ungaria, în ultimele 24 de ore. Poliția de frontieră lucrează la capacitate maximă

nadlac 5
În prima zi a anului 2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 13.400 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 6.100 mijloace de transport (dintre care 2.700 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 6.300 persoane cu 2.800 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 7.100 persoane cu 3.300 mijloace de transport.

CITEȘTE ȘI: În 2020, românii au vrut să știe ce este fugu și cum să dormi opt ore în patru

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 6.100 de persoane şi 3.200 de mijloace de transport (1.000 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 2.000 de persoane cu 1.000 mijloace de transport.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 16 fapte ilegale (14 infracţiuni şi 2 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 5.200 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 500 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 6 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a cetăţeni români din diferite motive legale.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *