Situația devine îngrijorătoare în Timiș. Patru localități din județ sunt oficial în carantină. Spitalul de campanie din Timișoara este plin

spitalul de campanie timisoara 1
Timișul a înregistrat, astăzi, o nedorită premieră, județul având primul oraș din România intrat oficial în carantină,  Făget. Au intrat în carantină și satele aparținătoare Colonia Mică, Bichici și Temerești. Decizia se aplică începând cu data de 26 iulie, ora 19, pentru o perioadă de 14 zile.
Totodată, s-a anunțat că reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, împreună cu reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale şi Spitalului Militar Timişoara caută soluţii pentru a suplimenta numărul de locuri în spitalul de campanie COVID – 19 de pe Stadionul CFR din Timişoara, având în vedere numărul tot mai mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus, în Timiş. Cel mai probabil, în zilele următoare vor fi amenajate noi corturi în care vor fi trataţi bolnavii.

Încă din luna aprilie, pe Stadionul CFR din Timişoara a fost instalat acest spital de campanie, dotat cu tot ce este necesar pentru îngrijirea celor infectaţi cu noul coronavirus. Astfel, sunt organizate o zonă medicală şi una de izolare şi carantinare. Aici au fost amplasate 56 de paturi pentru tratamentul cazurilor uşoare şi medii, dar şi patru paturi ATI, pentru cazurile grave.Toate corturile sunt racordate la utilităţi, au frigidere şi televizoare. De asemenea, pentru personalul administrativ există containere folosite pentru birouri şi farmacie.Operaţionalizarea spitalului de campanie de pe Stadionul CFR vine în contextul în care, în acest moment, Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, funcţionează la capacitate maximă, având toate locurile dedicate bolnavilor de coronavirus ocupate. În plus, alţi pacienţi au fost direcţionaşi spre spitalele suport.

În weekend, în Timiș, 78 de persoane au fost confirmate cu infecție cu noul coronavirusului.  Printre acestea se află o grefieră de la Tribunalul Timiș, patru angajați ai Poliției de Frontieră, un pompier de la Detașamentul din Lugoj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, doi angajați ai Spitalului Județean Timișoara și un al doilea caz la echipa de fotbal ASU Politehnica Timișoara (Raul Vidrăsan, după ce vineri Mario Contra fusese testat pozitiv).

În țară, în weekend au fost înregistrate 2.404 noi cazuri de COVID-19, dintre care 1.284, sâmbătă și 1.120 duminică.

De asemenea, au fost înregistrate 37 de decese, 15 sâmbătă și 22 duminică.

foto: news.ro

 

stiripesurse

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Situația devine îngrijorătoare în Timiș. Patru localități din județ sunt oficial în carantină. Spitalul de campanie din Timișoara este plin

 1. Si daca faceti voi parte din cei 8% sau 0.7 % ?
  E bine ?
  Poate ar fi mai bine !
  Scapam de niste….sa completeze cititorii care gindesc !

 2. Idiotilor .
  Ca in fata unei asemenea nesimtiri nu ma pot stapini.
  Au murit oameni, nu nesimtiti ca voi , facindu-si datoria in spitale !
  Ca sa vina doi prosti si nesimtiti ca voi, Carmen si Viorel , sa improaste cu mizeria din sufletele lor memoria acestor eroi !
  Scuze pt restul cititorilor, nu ma caracterizeaza asemenea exprimari, dar aceste doua lepre nu merita atceva !
  Cred ca e si singurul limbaj pe care il inteleg.
  La restul Oamenilor le doresc numai bine !!!

 3. Bai jegurilor care spuneti ca statistic sunt putine decese, va doresc COVID pe toate gaurile, ca sa vedeti cum este, sa treceti prin aceasta oroare!
  Ce va lipseste, bollor?Ptercrile, ragaiala de mici si bere, nuntile?!
  Fir-ati ai dracului!

 4. Vai de noi acum începe greul pentru că sunt mulți care nu cred și se văd consecințele în primăvara ziceați că este gripă normală acum o n mijlocul verii sunt foarte mulți,, gripați,, aveți grijă că nu-i de joacă să fiți sănătoși și să nu aveți nevoie de spitale SĂNĂTATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *