Sistemul cardurilor de sănătate este funcțional. Se revine la modul lui obișnuit de folosire

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este în stare de funcţionare, însă în continuare se efectuează operațiuni tehnice de monitorizare și consolidare a acesteia.

CITEȘTE ȘI: Cartele PrePay doar cu buletinul, proiectul propus de Guvern după cazul Caracal

”Pentru perioada de întrerupere a funcționării sistemului informatic sunt aplicabile prevederile art. 207-210 din Anexa 2 la HG 140/2018 și ale art. prevederile art. 39-42 din HG 155/2017. În acest sens, până la termenul de raportare a activității lunare, pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcționarea PIAS, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) va emite ordin conform prevederilor legale mai sus menționate. Începând cu data de 6 august 2019, a fost reluată funcționarea PIAS”, au transmis reprezentanții CNAS.

Conform reglementărilor legale, furnizorii de servicii medicale vor raporta online, în termen de trei zile lucrătoare de la prestarea serviciului. Serviciile medicale vor fi semnate cu cardul, renunțându-se astfel la dispozițiile speciale utilizate pe perioada în care PIAS a fost indisponibilă online.

În 1 august, mare parte a problemelor PIAS a fost remediată de echipa mixtă formată din specialiști IT din sistemul de sănătate și reprezentanți ai partenerilor care au contribuit la punerea în funcțiune a sistemului informatic. Ulterior, echipa tehnică a intervenit punctual acolo unde au fost depistate probleme care au cauzat imposibilitatea raportărilor zilnice sau lunare.

Citește mai multe amănunte și alte știri interesante în ediția tipărită a ziarului Renașterea Bănățeană din 8 august 2019.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns