Singura mocăniţă din Hunedoara a fost repusă în circulaţie în scop turistic

Singura mocăniţă din judeţul Hunedoara a fost repusă în circulaţie, între Crişcior şi Brad, în scop turistic, începând de joi, preţul unui bilet pentru călătoria de 7 kilometri pe cale îngustă fiind de 20 de lei, conform mediafax.ro.

Locomotiva cu abur circulă pe singurul tronson de cale îngustă folosit în scop turistic din judeţul Hunedoara, între oraşul Brad şi localitatea Crişcior, lungimea traseului fiind de aproximativ şapte kilometri.

Vagoanele trase de o locomotivă cu abur vor circula pe acest tronson în perioada 6 iulie – 8 septembrie, de două ori pe săptămână.

“Între Crişcior — Brad (7 km) se circulă în fiecare joi şi vineri, între 06.07 — 08.09.2017, cu plecări din Crişcior la orele 13.00 şi 15.00, din Brad din faţa Gării CFR la orele 14.00 şi 16.00. Capacitatea trenului este de 130 de locuri. Pe lângă plimbarea cu Mocăniţa, se mai poate vizita Atelierul de locomotive în Crişcior, Muzeul Aurului din Brad şi turiştii care vin joi la plimbare mai pot vizita şi piaţa din Brad situată chiar pe lângă traseul pe care circulă Mocăniţa”, transmite Asociaţia pentru Păstrarea Liniilor Înguste, prin intermediul unui comunicat de presă.

Georg Hocevar, preşedintele asociaţiei, a declarat că în prima zi din această vară în care locomotiva cu abur a fost repusă în circulaţie s-au plimbat 20 de turişti.

“Mocăniţa circulă doar vara pentru că în această perioadă se strâng mai mulţi turişti. Anul trecut, în jur de 1.900 de persoane au călătorit cu mocăniţa pe tronsonul Crişcior-Brad. Linia Brad-Crişcior a fost construită în 1907 şi este încă funcţională, doar în perioada 1998 – 2001 nu s-a circulat deloc”, a afirmat Georg Hocevar.

Preţul unui bilet pentru plimbarea dus — întors este de 20 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns