Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Municipiului Timișoara cere organizarea unei dezbateri publice asupra proiectului prin care administrația Fritz atentează la proprietatea industrială privată

Autorizările comerciale și de construire din Timișoara sunt procesate exclusiv online, din 13 ianuarie

Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Municipiului Timișoara cere organizarea unei dezbateri publice asupra proiectului prin care administrația Fritz atentează la proprietatea industrială privată.

Publicarea Proiectului de hotărâre prin care administrația Fritz vrea să impună un regulament controversat, care va stabili modul în care fostele zone industriale din oraș vor putea fi transformate în zone urbane, a stârnit, deja, vii reacții la Timișoara.

Și asta, deoarece Proiectul are niște prevederi abuzive, care conform unor specialiști în legislație, ar încălca mai multe prevederi legale dar și din Constituția României, referitoare la proprietatea privată.

În plus, primarul Timișoarei încearcă să forțeze nota prin inventarea unei Comisii de Negociere pentru Restructurare Urbană și a unei Procedurii de Restructurare Urbană.

Sunt, în fapt, două lucruri care ar descuraja pe oricine ar vrea să construiască ceva pe vreun teren cu destinație industrială și ar duce implicit la blocarea oricăror proiecte imobiliare sau comerciale din oraș.

Prevederile au creat îngrijorare în mediul de afaceri și în cel al micilor întreprinzători care dețin terenuri industriale, de diferite mărimi.

Mai mulți avocați și juriști și-au exprimat, deja, opinia pe această speță, afirmând, fără echivoc, că intenția celor de la Primăria Timișoara, cuprinde mai multe clauze abuzive, care ar încălca dreptul la proprietatea privată,

Anexele proiectului au fost publicate pe site-ul Primăriei Timișoara pe 18 octombrie 2024 și ar urma să fie supuse la vot în ultima ședință a actualului consiliu local, care va avea loc fie vineri, 25 octombrie sau cel târziu marți, 29 octombrie.

Și Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Municipiului Timișoara și din Serviciile Publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Timișoara consideră că modul în care se dorește impunerea acestui proiect este ilegal.

Potrivit art. 7 alin. (9) din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică: “AUTORITATEA PUBLICĂ în cauză este OBLIGATA SA DECIDĂ ORGANIZAREA UNEI ÎNTÂLNIRI în care să se DEZBATĂ PUBLIC proiectul de act normativ, dacă acest lucru A FOST CERUT ÎN SCRIS de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate.

Din acest motiv, sindicatul a transmis primarului Dominic Fritz Adresa nr. 713-24.10.2024 prin care cere organizarea unei DEZBATERI PUBLICE asupra proiectului de hotărâre de mai sus, conform Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizională în administrația publică.

adresa primarie 3


Opiniile exprimate în articolele publicate pe RENASTEREA.RO aparţin în exclusivitate autorilor! Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *