Sindicatul din Primăria Timișoara: ”Dominic Fritz își bate joc de noi”

Sindicatul din Primăria Timișoara: ”Dominic Fritz își bate joc de noi”

Dominic Fritz și-a pus sindicatele în cap, o dată cu disponibilizările de personal rezultate ca urmare a aplicării noii organigrame. După ce au primit deciziile de eliberare din funcția publică (în cazul funcționarilor publici) sau de concediere individuală (pentru personalul contractual), cei afectați s-au adresat sindicatului condus de Tiberiu Negrei.

Acesta din urmă a declarat că are 33 de asemenea împuterniciri, prin care va acționa în instanță hotărârea de consiliu care legaliza noua organigramă. Sindicatele susțin că nu au fost consultate, că nu a fost întrunită comisia paritară (care nici măcar nu există) și că primarul Dominic Fritz a invocat vechiul Cod administrativ, atunci când a luat deciziile de disponibilizări, fără a cunoaște prevederile care au fost actualizate.

”Își bate joc de noi. Spune că nu avem reprezentativitate, dar noi suntem afiliați la o federație reprezentativă, iar această valabilitate s-a prelungit automat pe perioada stării de alertă”, spune Tiberiu Negrei.

Există un dialog între sindicate și primar? Răspunde tot Negrei: ”Nici vorbă de așa ceva. Dar nici când era primar Nicolae Robu nu era altfel. Să nu ne facem că nu ne aducem aminte”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Sindicatul din Primăria Timișoara: ”Dominic Fritz își bate joc de noi”

  1. Stii de ce ? Pentru ca Fritz este baiat din flori a lui Ciuhandu. Nu observi ca si seamana ? Vine din Karlsruhe, il lauda pe Ciuhandu la orice ocazie. 

 1. Dar cand  Robu si-a batut joc de femeia aia, ca ar fi comentat ceva de el pe facebook, si a tot mutat-o prin nustiu ce colturi din primarie, nu am auzit sa se lamenteze sindicatul. Acum ca  primarul asta, bun rau inca nu stim prea bine, vrea sa faca putina curatenie printre putorile din primarie, e mare taraboi.

 2. Curand apune și era sindicatelor care nu-si mai au rostul. Poate ar trebui cercetat si acest nene care se crede Rădoi cu aere bucureștene. Știti ce nu înțeleg eu din acest demers al acestui mare sindicalist? Faptul că știa că se va vota o nouă organigramă, nu a mișcat un deget. Putea să ia inițaitiva de a genera o discuție, consultare cu angajații și nu mai ieșea acest tămbălău. Si cum legalitatea acestui demers administrativ este acreditată, semnată de actualul secretar general al PMT, nu văd rostul contestației sau a trimiterii in contencios administrativ. Poate acest Rădoi de Timișoara ar trebui să stea în banca lui și să tacă. Multă vreme au fost făcute nereguli de N. Robu și a tăcut, probabil de teama de a nu fi schimbat din postura de lider.
  De altă parte, cred că demersul actualului primar, care mi se pare destul de transparent, este unul legal și acest lider de sindicat ar trebui să vadă dincolo de cotizatiile sindicale, că viziunile administratie publice se schimbă odată cu operaționalizarea, digitalizarea intregului proces administrativ și că trebuie să iasă din tiparele viziunii comunistoide în care s-a format profesional. Nu cred că trebuie să fim atât de înapoiați să nu trecem la un alt level (niveel), daca ne dorim cu adevărat să operaționalizăm la justa valoare actul administrativ. Cred că reforma administrativă trebuia incepută de multă vreme, dar cum se simțeau amenințati de disponibilizări, au ales să o facă verbal și nu de facto. Asadar, reforma începe așa cum a început-o Fritz. Felicitări pentru că încep să se vadă roadele

  1. Greu se da dus cainele de la usa macelariei cei care au prins gustul salariului de bugetar fac tot ce posibil si imposibil sa ramina conectati la sistem 

 3. Toate directiile din Primarie isi bat joc de contribuabili!Orar Primarie pina la ora 20!Usa de acces e inchisa se intra prin fata era o hartie care a luat o ploaia spune Localul care pazeste si zambeste ironic!Toti functionarii boicoteaza buna functio are a Primariei.Directia Urbanism nu lucreaza!Personal imi produce daune de 30-40.000e care probabil le voi recuprra in Instanta!
  Incercati va rog sa faceti o ancheta la Serv.Urbanism e un subiect Interesant.Mercy!

Lasă un răspuns