Sindicaliștii din Sănătate strâng semnături pentru grevă generală

Deblocarea angajărilor nu ar fi suficientă pentru rezolvarea problemelor din Sănătate – susţin sindicatele

Sindicaliștii din Sănătate strâng semnături pentru grevă generală.

Federația Sanitas anunță posibilitatea declanșării celei mai mari greve din ultimii 20 de ani în sistemul de sănătate. În prezent, în toate filialele din țară se strâng semnături pentru demararea protestelor.

„Legea spune că pentru a declanșa conflictul colectiv de muncă avem nevoie de semnăturile a cel puțin 50 la sută dintre membrii sindicatelor reprezentative.

În lipsa acestor semnături, guvernanții vor avea argumente să ceară instanțelor să declare ilegale acțiunile noastre. Nu vrem să le dăm această posibilitate!

CITEȘTE ȘI: Abonamentele Timpark pe anul 2024 pot fi achiziționate și online. Cum trebuie procedat

De aceea, luați legătura cu liderii locali Sanitas și veniți alături de noi!

Declanșarea conflictului colectiv de muncă este singurul mod în care guvernul ne va asculta astăzi. În momentul în care îi tragem la răspundere, vor fi obligați să dialogheze cu noi și să găsească soluții corecte”, este apelul liderilor sindicali.

Federația Sanitas acuză Executivul de inechitate în decizia majorărilor salariale în sistemul de sănătate.

„Guvernul României continuă să facă greșeală după greșeală! Sau poate nu greșește ci își plănuiește fiecare mișcare atent, pentru a obține efectul garantat al politicii <<Dezbină și condu!>>

Ordonanța de urgență pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învățământ și alte sectoare de activitate bugetară cuprinde și creșteri salariale pentru angajații din DSP-uri, dar ce să vezi?

Numai pentru o parte dintre ei și anume funcționarii publici!

În condițiile în care avem epidemie de rujeolă și încă nu ne-am revenit după pandemia COVID, Guvernul alege să recompenseze numai funcționarii publici din DSP-uri, restul personalului, în mare majoritate personal medical, să mai aștepte!!! (…)

Considerăm că folosirea de măsuri diferite pentru a recompensa același tip de muncă este împotriva oricăror principii democratice sănătoase.

Sănătatea și Asistența socială funcționează datorită muncii tuturor angajaților: asistenți medicali, farmaciști, infirmiere, brancardieri, asistenți sociali, personal administrativ, muncitori etc.

Și cei mai mulți dintre ei – peste 70 la sută dintre angajații celor două sisteme – se află în situația de a nu-și mai acoperi traiul lunar pentru ei și familiile lor!”, au explicat liderii Sanitas.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *