Simptomul de COVID-19 care aduce, de fapt, vești bune pentru pacienții infectați

salon coronavirus 1

1.470 de noi îmbolnăviri cu coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, după procesarea a 21 de mii de teste. Din nefericire au murit 44 de pacienți, în timp ce la Terapie Intensivă sunt îngrijiți 551.

CITEȘTE ȘI: Accident grav în Timiş! Autoturism răsturnat după impactul cu un tir. Foto

S-a îmbolnăvit de COVID-19 și chirurgul Mircea Beuran, fost ministru al Sănătății.

Mircea Beuran, renumitul dar şi controversatul chirurg acuzat de luare de mită a fost confirmat cu virusul Sars-Cov-2. Profesorul ne-a mărturisit că este la finalul bolii şi că se simte bine.

Conform cercetătorilor belgieni şi francezi, bolnavii care îşi pierd mirosul fac cele mai uşoare forme ale bolii provocate de noul coronavirus.

Ce i-a ingozit totdeauna pe doctori la COVID-19 au fost inflamaţiile produse de virus în corp, de la plămânii umpluţi cu lichid, până la sindromul kawasaki, când în urma infectării, organismul intră într-o stare de inflamaţie generalizată, extrem de periculoasă.

Când bolnavii îşi pierd mirosul, ORL-istii ştiu că au căile nazale inflamate. De aici vin cele două veşti bune: pe de o parte în loc să fără ravagii în plămâni sau la inimă, virusul afectează doar nasul.

Căile nazale, odată inflamate de sistemul imunitar al organismului, opresc acolo infecţia cu noul coronavirus şi astfel, în sânge pătrunde o cantitate mai mică de virus, care nu se mai răspândeşte şi la alte organe.

Cum şi-au dat seama medicii ca pierderea mirosului e semn bun? După ce au împărţit 1.300 de bolnavi de COVID19 în trei categorii: cei cu formă uşoară a bolii, cazurile moderate şi cele cu adevărat grave.

Surpriză a fost ca 70-85% din bolnavii cu forme uşoare şi moderate îşi pierduseră mirosul, în timp ce numai 10-15% dintre cei în stare gravă semnalau că nu mai simt niciun miros.

85% dintre bolnavii de COVID19 care şi-au pierdut mirosul, l-au recăpătat în cel mult trei luni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.