Simptomele pacienților infectați cu varianta Omicron. Ce spun medicii Cristian Oancea și Raed Arafat despre noua tulpină

Simptomele pacienților infectați cu varianta Omicron. Ce spun medicii Cristian Oancea și Raed Arafat despre noua tulpină

Omenirea se teme din nou. Israelul îşi închide graniţele pentru străini, Olanda e focar de Omicron, noua tulpină a coronavirusului şi ţară după ţară adoptă restricţii. Şi România ia primele măsuri în faţa mutantului. Vestea bună până acum este că noua variantă nu ar da simptome foarte grave. Veştile mai puţin bune sunt că se răspândeşte fulgerător şi că nu se ştie cât de eficiente sunt vaccinurile actuale, conform observatornews.ro.

Vestea bună, dată de către medicii din Africa după ce au studiat zeci de cazuri, este că până acum formele de boală au fost uşoare.

Simptomele sunt durerile musculare, oboseală şi iritaţia pielii la nivelul gâtului.

Angelique Coetzee, director Asociaţia Medicală din Africa de Sud: Nu au fost cazuri de pierderi ale gustului sau mirosului, nici situaţii în care să scadă nivelul de oxigen în sânge.

A fost studiat şi un copil de 6 ani din Africa, infectat cu noua tulpină. Avea temperatură şi pulsul foarte mare, dar şi-a revenit în două zile. Până acum, toţi cei confirmaţi au fost identificaţi prin testare PCR, dar tulpina poate fi detectată şi cu testele rapide. O altă veste bună este că vaccinurile existente ar putea fi suficiente. Iar dacă nu sunt, companiile pot dezvolta foarte rapid unele adaptate.

CITEȘTE ȘI: Părintele Nicolae Belean a plecat la cele veșnice

Patru companii au anunţat deja că studiază varianta Omicron şi vor avea răspunsuri clare în maximum două săptămâni. Vestea mai puţin bună este că tulpina se răspândeşte extrem de rapid. În doar 48 de ore au fost confirmate infectări pe patru continente. Aproape 20 de cazuri de ieri până azi, dintre care 13 doar în Olanda.

O parte dintre cei infectaţi cu noua tulpină sunt vaccinaţi cu schema completă.

Cristian Oancea, manager Spitalul „Victor Babeş” Timișoara: Reconfirmă faptul că şi vaccinaţii pot să transmită, dar într-o măsură nu ştim la această nouă tulpină cât de ridicată, dar n-au ridicat semne severe de boală. Recomandarea fermă rămâne în continuare vaccinarea.

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat: La parada de 1 Decembrie nu e necesar certificatul verde. Regula se aplică doar în zona oficială

Raed Arafat, şeful DSU: Nu ai cum să spui că nu te mai vaccinezi că a apărut tulpina asta nouă. Va mai dura până când această tulpină va fi predominantă şi atunci vaccinul este în continuare soluţia.

Citește continuarea pe observatornews.ro .


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns