Incidente în Timişoara. George Simion și câteva zeci de simpatizanți ai AUR au intrat cu forța în Primărie

Incidente în Timişoara. George Simion și câteva zeci de simpatizanți ai AUR au intrat cu forța în Primărie

Scene tensionate la Timişoara unde un grup de peste 20 de persoane a intrat în Primărie în căutarea edilului. Grupul, condus de copreşedintele AUR, George Simion, a fost oprit la etajul 1 de angajaţi ai instituţiei. Într-o declaraţie ulterioră, Simion a spus că grupului său dorea să obţină o audienţă pentru Ioan Bânciu, reprezentat al mai multor asociaţii revoluţionare.

CITEȘTE ȘI: Capitalele culturale, într-un schimb de experiență. Delegație a CJ Timiș, la Novi Sad

După o escală în Piaţa Operei, cei de la AUR au ajuns la Primăria Timişoara.Ei au scandat, printre altele, cu referire la Dominic Fritz: “Ieşi afară, javră odinară!”; “Herr Fritz nu uita, Timişoara nu-i a ta!”. Au reușit să pătrundă în clădire dar nu au mai ajuns până la biroul primarului, fiind opriți, se pare, de city manager și seful de cabinet al primarului.

Simpatizanții AUR au părăsit sediul primăriei, iar Dominic Fritz le-a trimis replica pe Facebook:

„O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie.

Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent
Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen.
Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în Primăria Timișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului.
Cer instituțiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea și să îi sancționeze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte. Am declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timișoara.
Un lucru să fie clar: pe mine nu mă intimidează aceste violențe anti-democratice. Doar îmi întăresc convingerea că trebuie să luptăm, mai mult decât oricând, pentru valorile noastre. Timișoara este și va rămâne un oraș al respectului și bunului simț, multicultural și deschis, unde xenofobia și violența anarhică nu au ce căuta”, a notat edilul.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Incidente în Timişoara. George Simion și câteva zeci de simpatizanți ai AUR au intrat cu forța în Primărie

  1. Pulimea tarii fara masca, legi pentru fraieri, jandarmii si polita dau amenzi doar varstnicilor ca de restul le e cam frica :))

  2. Un primar ales democratic:::nu i poti reprosa nimic!
    Dar unui ales 3 mandate (cu porci taiati si dati ca spaga) este democratic???

  3. Fritz este un mincinos . Daca se demareaza actiunea de destituire prin referendum a lui Fritz eu o votez cu doua maini… E un frig in apartament de parca sunt afara Coltermul e in faliment datorita lui Fritz….

  4. Frate cu cine oi fi tu frate,dar te mai crezi si acuma in galeria meciului de fotbal intre Steaua si Dinamo??Esti in parlamentul Rominiei unde te cam vede si lumea de afara nu numai BRONETI tai.Ca de cand esti acolo numai si numai tampeni faci fugi cu telefonul si filmezi cand un parlamentar merge la BUDA,te duci la un ministru acasa cu alaiul tau si faci scandal,ai treaba cu casele lui Werner,ai treaba cu Rares Bogdan, acuma mai noua fugi insotit de PIRANDE pe la primari ce o sa mai urmeze???Dar nici din gura ta si al Sosoacei nu am auzit nici un cuvant despre facturile astea imense la curent si gaz,despre pensile speciale,despre inflatie,despre realibitarea si modernizarea transportului feroviar,despre sosele,autostrazi.Te CATERI ca o maimuta acolo unde vezi ca poporului nu ii convine ceva numai si numai sa castigi capital electoral si PROSTIMEA mai pune si BOTUL la aberatile voastre asa am patit si cu USR ul asta acuma veniti voi de la HAUR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *