Simona Halep, așteptată la Timișoara

Simona Halep2

Universitatea de Vest va acorda titlul de Doctor Honoris Causa liderului clasamentului WTA.

Simona Halep este aşteptată la Timişoara în 23 noiembrie pentru a primi distincţia oferită de instituţia de învăţământ superior condusă de Marilen Pirtea.

Titlul menţionat este unul onorific şi se acordă celor care s-au evidenţiat în anumite domenii prin activitatea lor profesională şi socială.

Dintre personalităţile distinse până acum de UVT cu acest titlu îi menţionăm pe Florin Piersic, Maia Morgenstern, Marcel Iureş şi Dumitru Prunariu.

Anul viitor vor fi distinşi cu titlul de Doctor Honoris Causa şi alţi români de excepţie, anunţă reprezentanţii universităţii timişorene.

„Era normal ca Simona Halep să se alăture comunităţii restrânse de personalităţi cărora universitatea noastră le-a acordat titlu de Doctor Honoris Causa. Recunoaşterea valorilor României este un demers continuu al universităţii noastre, unul care trebuie să fie cu atât mai vizibil în anul Centenarului. Performanţa ei este de necontestat. La fel de important de remarcat şi de cinstit este şi drumul ei până la nivelul de numărul unu mondial. Este un exemplu pentru tinerii României şi cel mai bun ambasador al ţării noastre în lume. Asta, repet, nu doar prin performanţa în sine, ci şi prin perseverenţa şi lupta sa continuă pentru a deveni cel mai bun. Acordarea titlului va însemna şi deschiderea unor importante posibilităţi de colaborare în domeniul sportului universitar”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Titlul de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum” este modalitatea prin care universitatea timişoreană recunoaşte public meritele şi contribuţiile majore avute la creşterea prestigiului României în lume.

Evenimentul va avea loc în data de 23 noiembrie, cu începere de la ora 13,30, în Aula Magna „Ioan Curea” a Universităţii de Vest din Timişoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *