„Simfonia Lalelelor”, prin ochii timișeanului Mihai Şora: Copiii din experimentul lalelelor nu vor fi oameni liberi

Filozoful timișean Mihai Şora vorbeşte cu indignare despre „Simfonia Lalelelor”, evenimentul de la Piteşti la care doi oficiali ai Guvernului României, premierul  Viorica Dăncilă şi ministrul de Interne, Carmen Dan, au luat parte.

Aleşii locali din administraţie au organizat, vineri, un program artistic în care copii de la şcolile din oraş defilau prin faţa unei scene improvizate, loc de unde demnitarii de la Bucureşti aplaudau… impresionaţi.

Acţiunea ar fi trecut neobservată, dacă în timpul ei Dăncilă nu ar fi ignorat telefonul preşedintelui Iohannis care încerca să afle soarta Ambasadei României din Israel.

Timișeanul Mihai Şora s-a rezumat însă doar la latura socială a evenimentului. Filozoful spune că ceea ce s-a întâmplat la Piteşti nu este „Cântarea României“, este mai rău, pentru că în vremea dictatorului comunist copiii realizau diferenţa dintre grotescul spectacolului public şi realitatea vieţii lor de zi cu zi. El menţionează că ceea ce s-a încercat în oraşul lalelor este un experiment.

„Or, copiii din <<experimentul lalelelor>> nu vor fi oameni liberi câtă vreme vor cunoaşte doar încolonarea umilă în faţa unei autorităţi, oricare ar fi acea autoritate”, scrie venerabilul filozof pe Facebook, indignat că „nu ajunge că ne-au furat ţara, pădurile, etc., acum ne fură şi copiii, cu sufletul şi cu mintea lor cu tot”.

„România centenară: de la experimentul Piteşti, la experimentul lalelelor”, scrie în finalul postării.

Sursa: realitatea.net

Foto: ziarulargesenilor.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns