În sfârşit, lucrurile se mişcă

A fost nevoie de intervenţia preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş pentru ca Nicolae Robu să bage în seamă câţiva timişoreni care stau cu decizii ale instanţelor în mână, de ani buni, fără să fie puşi în posesia terenurilor câştigate în baza Legii 10/2001.

După ce patru dintre cei şase timişoreni au protestat în faţa Palatului Administrativ, Nicolae Robu a primit un telefon din partea lui Călin Dobra, care i-a cerut să-i primească pe oameni în audienţă.

Acest lucru s-a întâmplat, iar primarul s-a întâlnit de două ori în două zile cu oamenii, promiţându-le că în această luna va exista o hotărâre de consiliu local pentru rectificarea suprafeţei de teren în Cartea Funciară.

Cei şase ar fi trebuit să primească teren în Mehala (zona Ovidiu Balea), însă suprafaţa de teren disponibilă din acte era diferită de cea de la faţa locului (acolo existând şi calea ferată).

Oamenii au umblat pe la toate instituţiile, au realizat două seturi de măsurători topografice, însă totul s-a blocat la realizarea unei hotărâri de consiliu local pentru rectificarea datelor din CF.

De această dată, Nicolae Robu le-a promis timişorenilor că demersurile vor merge mai departe. După această etapă, oamenii le vor putea parcurge pe următoarele pentru a deveni, în sfârşit, proprietari.

Unii dintre ei stau cu deciziile de punere în posesie încă din 2010, iar un timişorean plăteşte de opt ani impozit pe terenul pe care încă nu îl are.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns