Serbia închide granițele cu România

frontiera 15

După ce, zilele trecute, mai multe puncte de trecere a frontierei cu Serbia au fost închise la inițiativa autorităților din țara vecină, acum accesul românilor va fi interzis pe teritoriul acesteia. Măsura este luată pentru a preveni răspândirea coronavirusului, România fiind considerată o țară cu transmitere intensivă a bolii COVID 19

CITEȘTE ȘI: Ungaria închide școlile. Premierul Viktor Orban avertizează că situația ar putea dura câteva luni

Autoritățile de frontieră din Republica Serbia au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara că, în scopul prevenirii extinderii bolilor contagioase în statul vecin, se interzice sau, în funcție de caz, se limitează intrarea și deplasarea pe teritoriul Serbiei a cetățenilor străini care vin din țări sau zone cu transmitere intensivă a bolii COVID 19. România este pe lista neagră, alături de   Provincia Hubei din China, Orașul Daegu și provinciile Gyeongsang de Nord din Coreea de Sud, Cantonul Ticino din Elveția, Italia și Iran.

Măsurile se aplică și șoferilor autovehiculelor de transport marfă. În cazul transportului internațional de marfă, tranzitul va fi limitat la maxim 12 ore de la momentul intrării pe teritoriul Serbiei. Măsurile de mai sus nu se aplică persoanelor care au primit aprobare de intrare în Republica  Serbia de la Ministerul Sănătății din țara vecină.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns