Serbările câmpeneşti, motiv de scandal

serbarile

O asociaţie civică va iniţia un proiect de lege prin care să se interzică organizarea serbărilor câmpeneşti cu bani publici. Asociaţia „PORDAMPING” pleacă de la premisa că astfel de manifestări ar trebui suportate exclusiv de mediul privat, fără a mai fi implicate fonduri ale comunităţii.

CITEȘTE ȘI: Apelul disperat care a pus autoritățile din Timiș și Arad pe jar, o posibilă farsă

În felul acesta, susţine asociaţia menţionată, nu ar mai exista suspiciuni legate de destinaţia banilor publici, iar bugetele locale nu ar mai fi văduvite de sume importante. Scandalul a plecat de la un eveniment care nu s-a mai putut desfăşura, cu toate că era aşteptat cu mare intereres. Este vorba de „Serbările verii” de la Caransebeş, acţiune care trebuia să aibă loc în acest sfârşit de săptămână.

Serbările verii, anulate în ultimul moment

În fiecare an, manifestarea s-a ţinut în zona centrală, însă de această dată, în urma opoziţiei făcute de doi consilieri locali, „Serbările verii” au fost relocate într-o altă parte a oraşului. Timpul scurt pentru mediatizarea evenimentului a dus, însă, la anularea acestuia, oraşul rămânând fără o serbare ce intrase în tradiţie.

„Ne pare rău pentru oamenii din Caransebeş, care ştim că aşteptau cu mare nerăbdare un asfel de eveniment, unde s-ar fi reunit toată crema muzicală a Banatului. Dar, nu mai aveam timp pentru publicitate, aşa că a trebuit să renunţăm. Este păcat, însă, că din cauza a doi consilieri locali, Vasile Rafa şi Gabriel Ardelean, doi copii cu probleme speciale vor rămâne fără ajutoare importante. Fiecare ar fi primit câte 5.000 de lei, bani rezultaţi din încasările de la eveniment. Nu înţeleg de ce au refuzat locaţia, atâta vreme cât noi plătim toate cheltuielile de funcţionare, apă, curent, curăţenie şi toate celelalte. Nu e vorba de bani publici. Totuşi, apreciem că primarul din Carasebeş a oferit o altă locaţie, însă nu aveam timp pentru publicitate”, spune Mihăiţă Ardelean, preşedintele „PORDAMPING”.

La „Serbările verii” de la Caransebeş ar fi trebuit să cânte Tavi Colen, Nane, Minodora la Maxim, Anda Adam, Ema Ştefan, Nicoleta Voica, Nicu Novac, Olguţa Berbec, Liliana Laichici, Leontin Ciucur, Cornelia Lupulescu, Adrian Stanca, Dumitru Stoicănescu şi mulţi alţii. Organizatorii promit să revină la Caransebeş în toamnă cu un eveniment asemănător, intitulat „Festivalul balcanic”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *