SENTINŢE definitive pentru ”gruparea Torj”. 24 de ani de ÎNCHISOARE pentru unul dintre inculpaţi

Lucian Torj 1

La începutul anului 2009, procurorii DIICOT Timișoara anunțau capturarea membrilor uneia dintre cele mai temute grupări infracționale din Timiș, în fruntea căreia se afla Lucian Torj (foto), fratele lui Ovidiu Torj, fostul soț al lui Brigitte Sfăt (actualmente Năstase).

Membrii grupării (16 în total) au fost acuzați de procurori de săvârșirea mai multor infracțiuni violente și trimiși în judecată. Procesul s-a întins pe o perioadă de mai mulți ani, timp în care o parte dintre inculpați au stat și în arest preventiv.

Magistrații au audiat zeci de martori care au depus mărturie împotriva inculpaților, o parte dintre aceștia schimbându-și însă, pe parcursul procesului, declarațiile.

Lucian Torj, fost consilier PSD în comuna Biled și fost director al unui club de noapte din Timișoara, a fost condamnat inițial, de Tribunalul Timiș, la un an de închisoare, deși procurorii l-au indicat drept lider al grupării, în timp ce ceilalți inculpați au primit pedepse mai grele. În apelul formulat atât de avocații inculpaților, cât și de parchet, judecătorii au trimis dosarul înapoi la prima instanță, pentru a fi rejudecat.

Reanalizând cauza, judecătorii au decis să aplice pedepse mai aspre pentru inculpați. Din nou, părțile au formulat apel și din nou dosarul a ajuns la Curtea de Apel Timișoara.

A apărut cel mai periculos joc sexual. I se spune ruleta sârbească! Vezi ce presupune

După șapte ani de procese, marţi, magistrații Curții au dat sentințele definitive în acest dosar. Cea mai grea pedeapsă a primit-o Sergiu Burkaș, acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni, inclusiv de omor. În cazul lui, magistrații au decis să-i aplice o pedeapsă de 24 de ani de închisoare.

Lucian Torj a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, în timp ce cei mai mulți dintre inculpați au primit între doi și trei ani de închisoare, unii cu suspendare. În cazul lui Marcel Olteanu s-a decis încetarea procesului penal.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns