Senator de Timiş: Profesorii trimiși în judecată pentru fapte împotriva libertății și integrității sexuale să fie suspendați de la catedră!

Alina Gorghiu, senator de Timiş, va conduce interimar PNL Argeș

Profesorii trimiși în judecată pentru fapte împotriva libertății și integrității sexuale, suspendați de la catedră! Aceasta este o propunere legislativă iniţiată de Alina Gorghiu, senator de Timiş din partea PNL:

„Școala trebuie asociată cu principii sănătoase: educație, evoluție, siguranță. Realitatea a dovedit însă că această stare de normalitate în actul educațional, pe care cu toții ne-o dorim, este fragilă. Riscul de a fi destabilizată este mare și am în vedere cel mai recent exemplu: cazul care a scandalizat întreaga Românie, cel al profesorului de la Neamț.

Infracțiunile penale de natură sexuală necesită, în contextul sistemului de învățământ, atenție sporită. Orice act abuziv sexual direcționat către un elev reprezintă un atentat la buna sa dezvoltare emoțională și intelectuală.

Soluția sigur nu este să privim pasiv la astfel de conduite reprobabile. Cum, spre deosebire de alte categorii de persoane (funcționari publici, magistrați, polițiști etc.), pentru cadrele didactice nu există dispoziții referitoare la suspendarea raporturilor de muncă în cazul săvârșirii unor fapte penale, am inițiat o propunere legislativă pentru a repara o reglementare superficială.

Pentru că legea e egală pentru toți!

CITEŞTE ŞI: Cetăţenii sârbi au posibilitatea de a-şi alege vaccinul împotriva COVID-19

Astfel, dacă profesorul este trimis în judecată pentru săvârșirea unor fapte împotriva libertății și integrității sexuale sau pentru orice alte fapte penale incompatibile cu funcția deținută, urmarea firească este ca raporturile de muncă să se suspende de drept până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești.

Este o măsură esențială pentru a asigura nu doar încrederea în școala românească, ci și o protecție sporită beneficiarului principal al actului educațional: elevul. Mulțumesc pentru colaborare tuturor colegilor cosemnatari ai acestei inițiative!

Am convingerea că va fi apreciată și votată în Parlament, deoarece trebuie să ținem departe de copii acele cadre didactice care au uitat sau nu știu că, prin comportamentul și atitudinea lor, prin calitatea noțiunilor predate și a modului în care interacționează cu elevii, trebuie să fie permanent un exemplu pozitiv”, a precizat Alina Gorghiu, într-un comunicat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Senator de Timiş: Profesorii trimiși în judecată pentru fapte împotriva libertății și integrității sexuale să fie suspendați de la catedră!

  1. Dar o senatoare,care de vreo 10 ani,se declara de Timis,dar care n-a facut absolut nimic pentru judetul si locuitorii sai, n-ar trebui chemata in judecata pentru sumele enorme incasate ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *