Semne că ai probleme cu inima, care sunt ușor de confundat

Înțepăturile sau durerea în piept sunt simptome pe care oricine le-ar putea recunoaște cu oarecare ușurință ca fiind specifice unei probleme cardiace.

Există însă o serie întreagă de simptome ușor de confundat, dar care, adesea, semnalează afecțiuni ale inimii. Iată, așadar, cel mai ușor de confundat semne că ai probleme cu inima.

Oboseala

Cu câteva zile, chiar săptămâni, înaintea unui atac de cord poate surveni o stare de oboseală accentuată. Explicația este faptul că inima nu mai poate pompa suficient sânge pentru a răspunde nevoilor țesuturilor din organism.

În aceste condiții, organismul redirecționează sângele care, în mod normal, alimenta mușchii către organele vitale – creier și inimă. Fiind alimentate cu sânge doar cele două organe, în restul organismului se instalează oboseala cronică.

Transpirația bruscă

Sudoarea rece, care apare instantaneu, este un simptom frecvent al crizelor cardiace. Totuși, câte dintre noi se gândesc că ar putea avea probleme cu inima atunci când transpiră brusc? Știm că e mult mai firesc să dai vina pe… stres, de exemplu, însă acum, că ai aflat acest lucru, nu mai cauta vinovați, ci mergi la medic și fă-ți un control de rutină.

Durere generalizată

Orice criză cardiacă debutează cu o durere în piept, însă, adesea, această radiază către umeri, brațe, coate, gât, maxilar sau abdomen. Uneori, durerea poate atinge aceste regiuni ale corpului fără a avea ca punct de plecare pieptul, ceea ce face mult mai greu de identificat cauza ei.

avantaje.ro

0 Comments

No Comment.