Semafoarele „inteligente” din Timişoara se dovedesc de o… prostie rară

semafoare timisoara 1

Cel puţin două semafoare din Timişoara dau bătăi de cap participanţilor la trafic. Unul dintre acestea, aflat la trecerea de pietoni dinspre Parcul Copiilor spre strada Alexandru Borza, este evitat de timişorenii care au des drum prin zonă.

„Eu stau pe strada Borza, dar prefer să ocolesc pe C.D. Loga decât să îmi pierd timpul la semaforul ăsta”, spune o timişoreancă.

semaforizare

E drept, mulţi pietoni îşi pierd răbdarea aşteptând la nesfârşit verdele. Maşinile au, uneori, roşu de două ori până când să se facă o dată verde pentru pietoni.

Tramvaiul 7 va circula din Calea Şagului până în Circumvalațiunii. Vezi traseul!

Pe de altă parte, semaforul dă dovadă de „viaţă proprie” când, după doar câteva secunde „pe roşu”, trece pe verde, tot pentru câteva secunde. Oricum, în marea majoritate a timpului, semaforul arată culoarea roşie, iar pietonii nefamiliarizaţi îşi pierd răbdarea şi trec, cel mai adesea, neregulamentar.

semafoare-inteligenteSemaforizarea „inteligentă” din Timişoara se arată în toată măreţia ei şi pe Bulevardul Revoluţiei. Patru semafoare sunt montate la o singură zebră. Trei dintre ele arată verde, iar unul, roşu. Când celelalte trei arată roşu, celălalt e verde. Astfel, pietonii sunt induşi în eroare.

Când dau să pună piciorul pe zebră observă că unul dintre semafoare le arată interzis şi ezită. După câteva secunde, semafoarele „se calibrează”. Nu însă şi nervii celor implicaţi în trafic…

Criza de forţă de muncă schimbă oferta angajatorilor din Timişoara şi din localităţile periurbane. Ce se va întâmpla

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

9 thoughts on “Semafoarele „inteligente” din Timişoara se dovedesc de o… prostie rară

  1. Una dintre cele mai penibile realizari ale actualei administratii….Auzisem ca au cerut fonduri pt semaforizarea Timisoarei fara a specifica, ca Timisoara are deja semafoare (90% erau corect semaforizate intersectiile). Au primit fonduri si au fost obligati sa le foloseasca….pe toate! Ca pe vremuri, cand eram copii: de toti banii bomboane ;). Si le-au mai ramas vreo 3 si le-au donat comunei si primariei Giroc. Una pestealta cand faci un lucru care MULT mai mult incurca….baga coada intre picioare si recunoaste-ti greseala!

  2. Asa au facut si cu vaporetele. Au dat o gramada de bani pe ele si,acum au aflat ca,nu au voie sa circule ,pe Bega. Ca la noi,la nimeni. Dar il avem pe ….Robu si,asta e tot ce conteaza :))

  3. In 28 Decembrie Robu raporta terminarea a 25% din lucrarile pentru sistemul de management al circulatiei. Peste doar 48 de ore, in 30 Decembrie Culita afirma ca 98% din sistem este functional! Cine minte in primarie? Nu este departe ziua cand cei care au acordat fondurile europene vor cere banii inapoi.

  4. Tot orasul e praf si prostimea iasa la miting pentru Timisoara „oras european” … la urmatoarea campanie pentru primarie va v-a arunca asta in ochi! Mai vorbim!

  5. toti stiti sa il vorbiti de rau pe Robu, dar de ce l-ati votat? sau de ce nu ati mers la vot si ati votat pe altcineva? Dar va place sa il jigniti, sa il barfati sau altceva….

  6. @Marius : ai un comentariu deplasat ! În Giroc, unde s-au pus semafoare, au fost, săptămânal, accidente !!! Intersecțiile, sunt semnalizate foarte corect dar, din cauza tâmpeniei șoferilor, au avut de suferit oameni nevinovați ! De când s-au montat semafoarele ( trei luni ), e liniște ! P. S.: la fel, în Chișoda !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *