Șeful Curții de Conturi Timiș și-a luat mașină… ”Mokka”

Curtea de Conturi a devenit una dintre instituțiile cele mai mediatizate în ultima vreme. De un an sau doi, verificările acesteia au început să producă efecte uriașe în plan penal, mulți șefi de unități de administrative având probleme din cauza rapoartelor Curții de Conturi, devenite brusc mult mai virulente.

Au început să apară și reacții, cea mai recentă fiind a primarului Timișoarei, Nicolae Robu, care spunea că inspectorii Curții de Conturi nu pot fi niște… Dumnezei! S-a declanșat, încet-încet, un adevărat război între șefii de unități publice și inspectorii Curții de Conturi, ultimii fiind acuzați de cei dintâi de abuzuri.

CITEŞTE ŞI:
Metode pentru a scăpa de gândacii de bucătărie

Sunt, oare, chiar niște Dumnezei cei de la Curtea de Conturi? Cine sunt ei? În primul rând, constatăm că pe cât de mediatizate sunt verificările din ultima perioadă, pe atât de discrete sunt prezentările publice ale angajaților acestei instituții. Într-un fel, e normal, nu e bine ca angajați cu asemenea răspundere să fie supuși unei presiuni mediatice care ar putea afecta acuratețea controalelor.

Totuși, e normal de știut măcar câte ceva despre șeful instituției, așa cum se procedează în mai toate cazurile.

Ionel Ștefan, avere impresionantă

Directorul Curții de Conturi Timiș este Ionel Ștefan și este șef de multă, multă vreme. Făcând o comparație între cele două instituții aflate în conflict, Primăria Timișoara și Curtea de Conturi Timiș, e greu de spus cine e șef cu state mai vechi: Ioan Cojocari, la primărie sau Ionel Ștefan, la Curtea de Conturi?

Ambii au acumulat o experiență impresionantă, cu deosebirea că primul a avut o expunere mediatică net superioară celui din urmă. Dar cine este, totuși, Ionnel Ștefan? Conform ultimei declarații de avere, directorul Curții de Conturi Timiș este o persoană foarte înstărită și cu venituri mai mult decât decente. Ionel Ștefan deține șase terenuri (în Timiș și Caraș-Severin), două case de locuit (una în Timiș și alta în Caraș-Severin) și un apartament în Timișoara.

Nu are datorii, dar a agonisit foarte mult în ultima perioadă: are deschise nu mai puțin de 19 conturi, cu o valoare totală aproximativă de 341.000 de lei, 32.000 de euro și 12.000 de dolari. Ionel Ștefan are și un salariu frumușel (e normal, la o asemenea răspundere), de 87.000 de lei pe an.

Deliciul declarației de avere îl face, însă, mașina domnului Ștefan, una nou-nouță și destul de costisitoare.

Dintre sutele de modele existente pe piață, șeful Curții de Conturi a ales modelul ”Mokka”, produs de firma Opel. E o dovadă de simț al umorului cum nu te-ai aștepta din partea unui om al cifrelor …


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns