Sediul unei primării timișene va fi mutat

De ani buni, la Traian Vuia, singura comună din Timiș care poartă numele unei localități care nu este și reședința unității administrative, s-a tot discutat de mutarea primăriei.

La finalul de mandat al primarului anterior, chiar a fost pregătită o clădire, reabilitată și compartimentată pentru a o găzdui.

CITEȘTE ȘI: Jaf la o benzinărie din Timiș. În doar câteva ore, hoții și-au cumpărat o mașină cu o parte din banii furați

Pentru ca inițiativa să depășească faza de dorință și să devină realitate ar mai fi trebuit o hotărâre de guvern care să schimbe reședința comunei de lângă Lugoj, de la Sudriaș, la Traian Vuia.

Actul promis și așteptat nu a mai venit însă.

Actualul edil-șef, Vasile Bujor Petruescu, împărtășește o cu totul altă părere în legătură acest subiect, respectiv că primăria trebuie să rămână unde este, la Sudriaș, desemnată reședință a comunei Traian Vuia de legislația de organizare administrativă a teritoriului.

Cu toate acestea, ideea mutării sediului nu a fost abandonată, ea animând ca un fir roșu primăria, care a devenit neîncăpătoare pentru angajați și activitățile lor.

Există o mare deosebire, respectiv că va fi reabilitată o nouă clădire în acest scop și că mutarea se va face nu tocmai departe, ci chiar… peste drum!


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns