Ședință secretă în dosarul „eleve pentru VIP-uri”. Care este motivul

eleve pentru vip uri

Președinta completului de judecată în dosarul ”eleve pentru VIP-uri” a anunțat miercuri că, pe toata durata audierii părților vătămate, ședințele vor fi secrete. Măsura a fost luată întrucât, potrivit procedurii penale, victimele sunt minore, iar expunerea publică le-ar putea aduce atingere deminității și vieții intime.

Aceasta este în teorie. În practică, însă, lucrurile ar putea sta altfel în cazul în care s-ar adeveri afirmațiile unor inculpați care, la termenele anterioare, au declarat că o parte dintre fete sunt prostituate. În acest caz, despre ce expunere publică ar mai putea fi vorba?

Reamintim că, în acest dosar, 16 inculpați au fost trimiși în judecată sub acuzația de constituire a unui grup infracțional organizat, în vederea exploatării sexuale și șantajării unor minore.

Doi dintre aceștia, recunoscându-și faptele, au fost deja condamnați. Este vorba despre polițistul timișorean Ovidiu Gîțan, care a primit doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, și de fostul judecător Aurelian Tomuș, care a fost condamnat la doi ani de închisoare tot cu suspendare.

Pentru ceilalți 14 inculpați (printre ei aflându-se omul de afaceri Ovidiu Torj, medicul Horațiu Petrescu, avocatul Adrian Popescu și DJ Gino Manzotti) procesul continuă cu ușile închise.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ședință secretă în dosarul „eleve pentru VIP-uri”. Care este motivul

Lasă un răspuns