Se relaxează restricțiile la Timișoara. Care este situația în restul județului, în funcție de rata de infectare

masca protectie 1

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, astăzi, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe în care este prevăzută rata de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile din HG 293/2021, modificată și completată prin HG 348/2021 și HG 432/2021.

Conform incidenței la 14 zile/1000 de locuitori, astăzi unitățile administrativ-teritoriale Șandra, Vălcani, Chevereșu Mare și Victor Vlad Delamarina au depășit incidența de 3/1000 de locuitori, urmând să se aplice măsurile stabilite prin HG 293/2021, modificată și completată prin HG 348/2021 și respectiv din 13.04.2021 cele instituite de HG 432/2021 pentru UAT unde incidența cazurilor este mai mare de 3/1000 de locuitori.

Totodată, a fost reevaluată situația unităților administrative teritoriale pentru care a încetat termenul de 14 zile de la instituirea măsurii de protecție și incidența scăzută le califică pentru înscrierea în altă anexă.

În următoarele UAT-uri se vor aplica pentru 14 zile măsurile de protecție aferente localităților cu incidența între 4 și 7,5/1000 de locuitori : municipiul Timișoara, Săcălaz, Sânmihaiu Român, Giroc, Moșnița Nouă, Jebel și Orțișoara.

Modificări au mai fost operate și cu privire la UAT-urile : Pădureni, Lovrin, Becicherecu Mic, Recaș, Ghilad, Coșteiu, Denta și Recaș.

În cazul UAT Belinț și Moravița acestea având o incidență sub 1,5/1000 de locuitori sunt eliminate de pe anexe.

Măsurile adoptate astăzi, se vor aplica începând de mâine 11.04.2021.

Hotărârea va fi publicată pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00-5.00, cu următoarele excepţii:

  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
  2. b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
  3. c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

De asemenea, se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5.00-18.00, în toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.

Prin excepţie, unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *