Se pregătește un regulament nou de parcare în zona Cetate din Timișoara

Primăria Timișoara vrea să rezolve problema lipsei locurilor de parcare pentru riveranii din cartierul Cetate. Municipalitatea are în lucru un nou regulament cu privire la politica parcărilor la nivel de municipiu, iar documentul ar trebui să fie gata până în luna iunie, spune viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

CITEȘTE ȘI: Un vulcan din Caraibe a erupt după 40 de ani. Mii de oameni au fost evacuaţi

„Sunt conștient că este dificil, pentru anumiți riverani, să parcheze în zona centrală și o să încercăm să găsim o soluție, în noul regulament de parcare referitor la  riverani. Dar, din păcate, și am avut o discuție cu reprezentanții Consiliului Consultativ de cartier Cetate, este foarte dificil să găsești rezolvare pentru cetățenii care locuiesc pe străzile pietonale. Este evident că nu se poate parca și nu se va putea parca pe străzile pietonale, deși sunt cetățeni care fac acest lucru și sunt amendați. Nu putem să schimbăm acest lucru dar, în acest regulament, vom încerca să găsim o cale prin care să-i ajutăm și pe riverani și să le oferim niște locuri de parcare, evident mai departe decât în fața casei”, a declarat acesta.

Cu privire la zona centrală, primăria vrea să construiască două parcări: una în zona Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, iar cea de-a doua pe strada Oituz. De asemenea, pe strada Arieș este prevăzută o parcare supraetajată.

Noul regulament, care va fi aplicat la nivelul întregului oraș, prevede extinderea parcării cu plată și în alte zone decât cea centrală.

sursa: radiotimisoara. ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Se pregătește un regulament nou de parcare în zona Cetate din Timișoara

Lasă un răspuns