Se pregătește centura de vest a Timișoarei

centura de vest

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a demarat procedurile interne în vederea semnării contractului având ca obiect „Elaborarea studiului de fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Timișoara Vest”. În urma procedurii de achiziție publică prin licitație deschisă, pentru atribuirea contractului în valoare de 3.658.195,15 lei fără TVA, ofertantul declarat câștigător este SC SEARCH CORPORATION SRL.

CITEȘTE ȘI: Cum recunoști o formă gravă de Covid-19. Simptomele pe care nu trebuie să le ignori

Durata contractului este de 15 luni. Comunicările privind rezultatul procedurii au fost transmise în data de 14 octombrie 2020. În termenul prevăzut de legislația în materia achizițiilor publice nu a fost depusă nici o contestație.

Proiectul are ca scop construirea unei variante de ocolire a orașului Timișoara din zona intersecției DN 69 (Timișoara – Arad), cu DJ 591 (unde se va lega cu varianta de ocolire Timișoara Sud), ce va ocoli orașul prin partea de vest, astfel încât să se asigure creșterea gradului de siguranță și a vitezei de deplasare, rezultând închiderea inelului de centură al municipiului Timișoara. Beneficiile anticipate a fi obținute după realizarea obiectivului „Varianta de Ocolire Timișoara Vest” sunt următoarele: creșterea gradului de siguranță; creșterea vitezei de deplasare și îmbunătățirea condițiilor de transport; crearea unei căi de comunicație moderne cu implicații în dezvoltarea regională a zonei; fluidizarea traficului și devierea traficului de tranzit în apropierea orașului; micșorarea timpilor de parcurs; scăderea poluării; reducerea numărului de accidente rutiere.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *