Se pot depune deșeuri voluminoase în patru locuri din Timișoara

deseuri pe domeniul public

O măsură luată pentru că, așa cum s-a exprimat primarul Nicolae Robu, „nu mai știm ce să facem cu gunoaiele de pe stradă”, a fost aprobată ieri de consilierii locali timișoreni. „Nu va fi perfect, dar eu sunt convins că va fi mult mai bine decât acum, mai ales dacă vom face o campanie de educare a cetățenilor, cu sprijinul asociațiilor de proprietari”, a mai adăugat edilul.

CITEȘTE ȘI: Traficul pe DN 6 – Pasaj Remetea Mare, reluat în condiţii normale

În proiect se propusese, inițial, ca depunerea deșeurilor să se facă pe baza buletinului de identitate, iar această cerință a stârnit discuții între aleși. Însuși primarul Nicolae Robu s-a arătat împotriva acestei idei, astfel că actul de identitate a fost eliminat din proiect.

Conform raportului de specialitate atașat la proiect, „în prezent, pe raza municipiului Timișoara se abandonează pe domeniul public cantități însemnate de deșeuri vegetale, deșeuri rezultate din construcții și deșeuri voluminoase, cu predilecție de uz casnic. Astfel, consilierii din cadrul Biroului salubrizare împreună cu reprezentanți ai SC Retim Ecologic Service SA precum și ai Serviciului protecția mediului din cadrul Direcției Poliției Locale au inventariat amplasamentele pe care se abandonează constant aceste categorii de deșeuri, rezultând peste 350 de astfel de locuri.

De pe aceste locații au fost ridicate cu operatorul serviciului de salubrizare peste 5.000 de tone de deșeuri, numai în cursul anului 2019.

Planul de prevenire și măsuri privind evitarea și reducerea cantităților de deșeuri abandonate pe domeniul public de pe raza municipiului Timișoara presupune deschiderea a patru puncte în vederea colectării de la populație a deșeurilor din construcții, deșeurilor voluminoase și a deșeurilor vegetale”.

Cele patru puncte de colectare se vor situa pe Calea Torontalului nr. 94, strada Torac nr. 2-4, strada Avram Imbroane nr. 70 și în parcarea podului de pe Calea Șagului. În fiecare din aceste puncte vor fi amplasate câte trei containere, în care se vor colecta separat deșeuri vegetale, deșeuri voluminoase de uz casnic și deșeuri provenite din reamenajarea locuințelor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *