Se întâmplă în Timiş: Paradoxurile unui oraș… agricol

gataia 2

Gătaia (ca și Ciacova și, doar parțial, ca Recașul) este înainte de toate, un oraș agricol. Viceprimarul Raul-Dan Crăciun spune că localitatea s-a întâmplat să se afle „pe un drum care nu duce niciunde”, cum numește șoșeaua care leagă Timișoara de Reșița.

În aceste condiții, edilul e de părere că tinerii fie sunt în Timișoara, fie pe… dincolo. În satele aparținătoare, dar și în oraș, sunt prea puține familii care să nu aibă măcar un membru plecat din localitate.

Citeşte şi: ACCIDENT TERIBIL! O femeie a murit, iar alta a pierdut sarcina, după ce un bărbat a intrat cu maşina într-un stâlp

Autoritățile locale se străduiesc să găsească soluții care să contribuie la stabilizarea populației. Întâmpină însă obstacole care țin de faza în care se află societatea noastră. Practic, orașul Gătaia, depinde economic aproape exclusiv de agricultură. Deci fără industrie, doar cu câteva activități de servicii și comerț.

Citeşte şi: O fetiţă de doi ani a murit într-un incendiu în Timiş

Astăzi însă este tot mai greu, având în vedere că viața și-a croit făgașuri noi, să găsești forță de muncă disponibilă. De exemplu, spune vicele, la primărie sunt vacanțe cinci posturi. Au fost scoase la concurs de mai multe ori și nu s-a prezentat nimeni să le ocupe.

O firmă prezentă în oraș ce are producție de volane a dorit să-și extindă activitatea pe două schimburi dar nu a găsit în zonă lucrători. L-am întrebat pe edil dacă, în aceste condiții, orașul chiar are nevoie de noi locuri de muncă. Răspunsul său a fost prompt: „Are nevoie de posturi mai bine plătite!”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns