Se întâmplă în Timiș! Morții încă figurează pe listele electorale. Cazuri concrete

liste electorale

Persoane decedate vor figura pe listele electorale și la alegerile locale din acest an, în județul Timiș.

”Potrivit legii, autorităţile locale au obligaţia ca, în termen de 24 de ore de la luarea la cunoştinţă a decesului, să scoată de pe liste persoanele în cauză. În unele situații însă nu putem face asta”, spune Tripon Doru Murariu, viceprimarul din comuna timișeană Bethausen, unde pe liste apar numeroase persoane trecute de mult timp pe lumea cealaltă.

”Nu îi putem <<radia>>. Avem persoane care au emigrat în Germania, dar și-au păstrat și cetățenia română. Între timp au decedat, însă noi nu putem dovedi acest fapt și, ca atare, nu le putem <<radia>>”, spune viceprimarul.

Un caz aparte este cel au unui italian cu dublă cetățenie, care avea domiciliul în satul Cliciova. ”A murit în Italia, dar apare pe liste la noi. Și la alegerile prezidențiale am fost la Consulatul Italiei, am luat hârtiile necesare, pe care, după alegeri, le-am predat la Poliție, la serviciul de emigrări. La fel vom face și acum. Soția sa este româncă și a rămas în sat, dar nu are certificatul de deces, neluând legătura cu rudele soțului din Peninsulă, și ca atare, nu ne poate ajuta. Situația ei este, de asemenea, încurcată: neputând dovedi că e văduvă, nu are cum să facă succesiunea și nici nu se poate recăsători”, a mai spus viceprimarul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Se întâmplă în Timiș! Morții încă figurează pe listele electorale. Cazuri concrete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *