Se întâmplă MINUNEA! Colonada din Buziaş îşi recapătă strălucirea din perioada imperială

colonada buzias 1

Colonada din Buziaş, ajunsă într-o stare de plâns după ce în ultimii 27 de ani n-a mai avut nimeni grijă de ea, renaşte încetul cu încetul. Vorbim despre o reabilitare completă, graţie unei investiţiii în valoare totală de 5,38 de milioane de lei.

Singurul regret al lui Sorin Munteanu, primarul oraşului Buziaş, este că lucrarea e finanţată din bugetul local şi nu din fonduri europene, potrivit unui contract parafat la sfârşitul anului 2015, adică înainte de a-şi începe el mandatul. „Eu aş fi atras o finanţare europeană nerambursabilă, prin Axa 7 a Programului Operaţional Regional”, susţine edilul-şef.

E vizată o reabilitare completă a parcului

Dincolo de faptul că grevează bugetul local, însă, reabilitarea obiectivului este importantă, deoarece colonada din parcul Buziaşului este de referinţă pentru patrimoniul istoric bănăţean.

colonada

Colonada a fost construită în anul 1875, la comanda împăratului Franz Joseph, ulterior devenind unul dintre locurile de promenadă ale celebrei împărătese Sissi, care poposea uneori la Buziaş.

buzias colonada

Colonada se reface după planurile inițiale, ornată cu o frumoasă dantelărie din lemn. După cum promite Sorin Munteanu, lucrarea urmează să fie recepţionată în luna iunie.

buzias 2

 

O altă investiţie majoră pe care o vizează administraţia locală are în vedere reabilitarea completă a parcului din Buziaş, împreună cu edificiile istorice de la faţa locului. În acest caz se încearcă obţinerea unei finanţări în mare parte nerambursabile, prin Axa 7 a POR. Primăria ar urma să suporte, dacă va reuşi contractarea unei asemenea finanţări, doar două procente din costul total, estimat la cinci milioane de euro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Se întâmplă MINUNEA! Colonada din Buziaş îşi recapătă strălucirea din perioada imperială

  1. Bravo.Aproape nu-mi vine SA cred.Prietenii meist de la Viena aveau lacrimi in ochi cind am fost cu ei anul trecut.

  2. Un nume care ridicã valoarea orașului vã mulțumim domnule primar al orașului Buziaș.A gospodãri bine resursele orașului și a zonei va ridica nivelul de trai.Sã sperãm cã va deveni din nou puct turistic și curativ pentru naționali și internaționali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *