Se întâmplă în Timiș. Un bloc întreg, lăsat fără curent din cauza unei restanțe. Majoritatea locatarilor sunt pensionari cu venituri mici

Se întâmplă în Timiș. Un bloc întreg, lăsat fără curent din cauza unei restanțe. Majoritatea locatarilor sunt pensionari cu venituri mici

Se întâmplă în Timiș. Un bloc întreg, lăsat fără curent din cauza unei restanțe. Majoritatea locatarilor sunt pensionari cu venituri mici.

Un bloc de locuințe din Lugoj, din cartierul ITL, cunoscut sub numele de „Căminul Mic” se confruntă cu o situație neplăcută, după ce toți locatarii au fost deconectați de la rețeaua de curent electric, din cauza facturilor neplătite.

Blocul conține circa 40 de garsoniere, iar problema locatarilor constă în faptul că facturile sunt calculate la comun, în acest fel plătind energia la tariful maxim, neplafonat.

CITEȘTE ȘI: Bruce Willis suferă de demenţă, a anunţat familia sa

„Factura când vine, vine pentru tot blocul de acolo, de la contorul general de la Enel. Există subcontorizare, adică fiecare cameră are contorul ei separat, individual, doar că Enelul citește contorul de jos și toți plătesc la asociație.

Din cauza asta, chiar dacă unu consumă 60 de kilowați și unul consumă la 500 de kilowați, e același preț la toată lumea”, a declarat unul dintre locatari.

Situația este una delicată, având în vedere că majoritatea locatarilor sunt pensionari cu venituri mici.

Potrivit unui locatar, curentul a fost tăiat în urma unei restanțe din factură, de peste 1.000 de lei, iar toți locatarii sunt afectați, indiferent de cât consumă.

„Singura soluție este ca fiecare proprietar să-și facă un contract individual cu furnizorul de energie, ceea ce implică costuri suplimentare pentru trasarea de cabluri și instalarea de contoare individuale.

Momentan, locatarii au achitat restanța de pe ultima factură și blocul are curent în aceste zile, însă o nouă factură de aproximativ 20.000 de lei va trebui plătită, în zilele următoare”, spune același locatar.

Oamenii sunt îngrijorați pentru că nu pot aduna acești bani și sunt siguri că se va ajunge din nou la aceeași situație și vor rămâne fără energie.

 

lugojeanul


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *