Se îngroașă gluma la Castelul Huniade! Acuzații grave aduse constructorului

castelul huniade 2

Veștile despre reparațiile care se tot fac de zece ani la Castelul Huniade nu sunt bune deloc. Constructorul și Consiliul Județean Timiș nu au ajuns încă la un numitor comun și se pare că există nereguli foarte grave.

Vicepreședintele CJT Roxana Iliescu a anunțat, vineri, următoarele: „Încă din luna noiembrie a anului trecut, constructorul ne-a notificat terminarea lucrărilor la Castelul Huniade. La prima convocare a comisiei în vederea semnării procesului- verbal de recepție finală a lucrărilor de consolidare a Castelului Huniade, aripa de nord-vest, din data de 16 decembrie 2016, a lipsit reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcții.

Astăzi (vineri – n.r.), la a doua convocare, au lipsit atât reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcții, cât și reprezentantul Primăriei Timișoara. Și, ca lucrurile să meargă prost până la capăt, cei prezenți au constatat faptul ca nu au fost remediate lucrările de execuție solicitate de către proiectant. În plus, constructorul nu a depus nici până la această dată toată documentația aferentă lucrărilor executate”.

Oficialii CJT au anunțat, încă de la preluarea mandatului, că nu vor semna pentru lucrări neexecutate, doar pentru a încheia mai repede lucrările. Reamintim că, în vară, în urma unei ploi torențiale și pentru că acoperișul castelului era decopertat, a plouat în interiorul construcției, fiind afectată Sala Cavalerilor.

Castelul Huniade este închis vizitatorilor din 2006, cam tot de atunci fiind începute și tot felul de lucrări de reparații, acestea fiind sistate, la un moment dat, din cauza unui proces. Consolidarea părții de nord-vest este anunțată ca aproape finalizată de mai multă vreme, dar, cum noua conducere a CJT a anunțat că vrea ca toate actele să fie în regulă, inclusiv autorizațiile de construire și că dorește verificarea la fața locului a lucrărilor înșirate pe hârtie, se pare că demersurile vor mai dura.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Se îngroașă gluma la Castelul Huniade! Acuzații grave aduse constructorului

  1. problema care se pune este ,care partid a mancat banii acestui monument istoric ,Roxana sigur tu nu ,tocmai de aceea scoate adevarul la suprafata ,ca am ajuns cu acest Castel la fel cum a fost si cu Acvariu din Piata istorica a Operei din Timisoara

  2. Capitala culturala fara Muzeul Banatului ? SOS privind modul deplorabil al conservarii colectiilor de istorie si stiinte ale naturii ,inparte compromise uneori din incompetente sau cu rea intentie Municipiul Timisoara a avut la Muzeul esential specialisti-muzeografi vvestiti -Marius Moga , Lintia ,Fenesan , Badescu, Doina Benea ,, Dudas si multi altii care au desfasurat o activitate stiintifica de inalta tinuta ,valorificand locuirea din preistorie a melegurilor banatene . De mai bine de doua decenii, niste semidocti au distrus aceasta Institutie ,nelipsita din orasele cu pretentii din tara si de aiurea . Oare ce s-a intamplat cu mumiile egiptene donate de fondatorul Muzeului de egiptologie in semn de recunostinta , timisorean fiind aici a indragit Istoria și pentru contributia sa exceptionala a fost inobilat de Imperiul Otoman devenind Pasa de Cairo . Oare mai exista in depozite sanctuarul de la Parta – unicat in Europa – doar in Asia era un singur monument de acest fel (mileniul V inainte de Christos) ,monoxilele descoperite in malurile Timisului cu ovechime de peste 4000 de ani , vasele solare superbe din neolitic ,sau exceptinalul vas de bronz (doar 18 exemplare in toata Europa si formidabilul tezaur dacic de la Tibiscum .Cand alte popoare se mandresc cu o vechime de mii de ani ,pe care si-o afirma de cate ori aru prilejul ,vezi chiar si ultimile Jocuri Olimpice de la Beijing , Londra sau Rio noi nu o prezentam concetatenilor nostri si vizitatorilor . Catedrala mitropolitana detine deasemenea vestigii ale crestinismului si mai ales ale ortodoxiei banatenilor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *