Se deschide şantierul! Drum de ocolire în zona pasajului Popa Șapcă

pasaj Popa Sapca

Nu va mai trece mult timp și pasajul Popa Șapcă va deveni un mare șantier, traficul din această zonă urmând să sufere perturbări serioase. Pe sub pasaj și pe o porțiune din strada Demetriade nu se va mai putea circula deloc. Autoritățile locale vor asigura o rută ocolitoare, pregătind în acest sens un drum provizoriu.

„Vom începe lucrările în zona Galeria 1 pentru pregătirea celor de la pasajul Popa Șapcă. Va fi asigurată o conexiune de la sensul giratoriu de la Galeria 1 până pe Calea Aradului, prin zona care aparține de mall și unde, la ora actuală, există o amenajare pe patru benzi, dar două benzi sunt folosite pentru staționare. Va fi asigurată o cale de comunicare pe toate cele patru benzi pe acest traseu. De asemenea, avem o conexiune prin strada Divizia 9 Cavalerie până pe strada Baader, de la Galeria 1. Vom face un drum provizoriu, de undeva de la prelungirea drumului mai nou realizat prin parcarea mall-ului, de la intersecția acestuia cu Strada Antenei, un drum provizoriu prin față pe la Praktiker – intrând pe acea proprietate privată, acum împrejmuită – cu care vom asigura o conexiune cu strada Demetriade. Amenajarea acestui drum provizoriu nu va dura mai mult de trei-patru săptămâni, pentru că el este cu fundație de pământ și piatră spartă, iar lungimea nu e foarte mare. Vom face ceva similar cu ce am făcut la Michelangelo, dacă vă aduceți aminte. Și acolo am făcut o amenajare provizorie pentru că pe drumul propriu-zis nu se putea circula”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Șantierul de lărgire a pasajului Popa Șapcă va dura, conform contractului, un an și două luni, iar costurile se vor ridica la 24 de milioane de lei, cu tot cu TVA, bani care vor fi plătiți de la bugetul local.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns