Se construiește o nou pod pietonal peste Bega. Pasarela Îndrăgostiților se închide

Se construiește o nou pod pietonal peste Bega. Pasarela Îndrăgostiților se închide

Se construiește o nou pod pietonal peste Bega. Pasarela Îndrăgostiților se închide.

Din motive de siguranță, accesul pe Pasarela Îndrăgostiților va fi închis complet începând de mâine, 11.04.2023, conform deciziei comisiei de circulație.

Pasarela Îndrăgostiților este situată peste Canalul Bega, a fost construită în 1949 și este utilizată pentru a conecta Parcul Copiilor (malul drept) și Parcul Regina Maria, respectiv intersecția dintre bd. Corneliu Coposu și str. H. Pestalozzi (malul stâng).

CITEȘTE ȘI: Fără apă caldă și încălzire, marți, 11 aprilie, în Circumvalațiunii, Calea Torontalului și Calea Aradului

În prezent, pasarela pietonală se află într-o stare avansată de degradare. Din acest motiv, specialiștii au recomandat demolarea acesteia și construirea unei pasarele noi. Noua pasarelă trebuie să îndeplinească cerințele de dimensiune și portanță necesare pentru circulația pietonală, în conformitate cu reglementările în vigoare. În plus, noua pasarelă trebuie să permită trecerea liberă a ambarcațiunilor de agrement sau transport public de persoane pe Canalul Bega.

Un studiu de fezabilitate pentru modernizarea Pasarelei Îndrăgostiților – aflată într-o stare avansată de degradare – a fost trimis la Comisia Tehnică a Primăriei Municipiului Timișoara pentru a obține ultimul aviz. După obținerea acestuia, indicatorii tehnico-economici vor fi supuși votului Consiliului Local, acesta fiind ultimul pas înaintea lansării licitației de execuție.

Noua pasarelă va fi construită dintr-o structură de oțel-beton, având o formă simplă și armonioasă. Aceasta va fi mai lată și mai spațioasă decât cea veche, va fi iluminată arhitectural și va avea puncte de belvedere lângă rampele de acces pentru a nu restricționa circulația pe pod.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *