Se construieşte de zor într-o comună de lângă Timişoara. Există gaz, reţea de apă şi canalizare

O comună timişeană se numără printre cele mai dinamice din perimetrul apropiat municipiului Timișoara. De remarcat că unitatea administrativă se înscrie între entitățile periurbane care au înregistrat aporturi importanate de populație în anii care au trecut de la Revoluție.

Astfel, o statistică arată că, în 25 de ani, numărul locuitorilor săi a sporit cu circa 2.400. Aceasta este a patra cea mai mare creștere de populație într-o comună limitrofă Timișoarei. La această oră, doar satul aparținător Sânmihaiu German nu atinge cifra de 2.000 de locuitori, celelalte două o depășesc, astfel încât comuna Sânmihaiu Român, cuprinsă în polul de creștere Timișoara a înregistrat, probabil, 6.500 de locuitori.

Nu avem o statistică la zi privind dinamica locuințelor, dar la Recensământul din 2011, comuna avea peste 1.900.

În privința construcțiilor de case noi, Sânmihaiu Român, conform datelor puse la dispoziție de inspectorul de urbanism și amenajarea teritoriului, Floare Enache, înregistrează, în ultimii ani, un ritm bun. Anul trecut, primăria a eliberat peste 150 de autorizații de construire, iar în acest an, la acest final de septembrie, sunt deja emise 120.

De remarcat, totodată, numărul cu mult mai mare de autorizații eliberate pentru introducerea de utilități (branșare la apă, canal și la rețeaua de gaz).

Toate acestea demonstrează că această comună situată în sud-vestul Timișoarei rămâne interesantă atât pentru cei care doresc să locuiască într-un areal din apropierea municipiului, care îmbină liniștea rurală cu infrastructura urbană ce face progrese vizibile de la an la an, cât și pentru investitorii rezidențiali, pentru că terenurile sunt disponibile aici la prețuri mai mici decât în alte zone cu dinamică bună din punct de vedere al construirii de case noi.

0 Comments

No Comment.