Se circulă în condiţii de iarnă pe drumurile montane din Caraş-Severin. La noapte intră în vigoare un cod portocaliu de viscol puternic

Se circulă în condiţii de iarnă pe drumurile montane din Caraş-Severin. La noapte intră în vigoare un cod portocaliu de viscol puternic

Se circulă în condiţii de iarnă pe drumurile montane din Caraş-Severin. La noapte intră în vigoare un cod portocaliu de viscol puternic.

Turiştii care doresc să urce în acest sfârşit de săptămână în staţiunile montane din Caraş-Severin trebuie să aibă maşinile echipate corespunzător. A nins toată noapte, în unele zone montane a fost viscol şi la această oră se circulă în condiţii de iarnă.

Atenţie! înainte de a pleca la drum, turiştii sunt sfătuiţi să se informeze şi despre starea vremii în zona montană, deoarce din această noapte va intra în vigoare un cod portocaliu de viscol puternic ce va afecta şi staţiunile montane din Caraş-Severin, a declaratreprezentantul Directiei Judetene de Drumuri, Stefan Markovszky, citat de radioresita.

Conform datelor pe care le-am luat de la ANM privind stratul de zăpadă și pe Muntele mic și pe Semenic sunt undeva la circa 20 de centimetri de zăpadă, circulația se desfășoară în condiții de iarnă pentru că toată noaptea a nins și pe muntele Mic și pe Semenic. Am o recomandare pentru toți conducătorii auto, mașinile acestora să fie bine echipate pentru circulație, să aibă cauciucuri de iarnă, rezervă de combustibil, lanțuri să aibă la ei nu trebuie neapărat montate dar dacă condițiile carosabilului o impun trebuie să le monteze și să fie bine echipaţi cu rezervă de combustibil, cu absolut tot și o ținută de drum preventivă din cauza faptului că sunt reprize de zăpadă este viscol în unele zone și circulația se desfășoară în aceste condiții și nu e nicio diferență astăzi între cele două drumuri care urcă în zona montană. Intervin din această dimineață utilajele sunt pe drum dar în condițiile hidrometeorologice care sunt la ora actuală, după o noapte de zăpadă și un pic de viscol.

CITEȘTE ȘI: Au băut alcool și s-au urcat la volan. Și s-au ales cu dosare de cercetare penală

Acum vântul nu suflă tare dar conducătorii auto înainte de a pleca la drum trebuie să se informeze asupra stării meteorologice pentru că urmează un cod portocaliu ce va intra în vigoare la noapte, la ora 2.00 şi va rămâne valabil până mâine după masă la ora 16.00, un cod de viscol puternic în zona montană și ninsoare abundentă, deci să se uite pe site-ul ANM-ului, să se informeze de pe orice sursă posibilă ca să nu urce în zona montană dacă condițiile meteorologice nu permit acest lucru, nu vrem să apară alte probleme nedorite, trebuie să evităm, să prevenim prin informare.

Deci cei care doresc să se bucure de zăpadă să o facă astăzi astăzi pentru că la noapte, repet va fi cod portocaliu în zona montană, deci să se informeze să ne dea nouă telefon, să asculte ştirile de la Radio Reşiţa și de la alte posturi de radio, să se uite pe site-ul ANM-ului nu are rost să fie implicaţi în evenimente nedorite”. Vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 90…110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m. ISU Caraș-Severin a înștiințat comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, dar şi instituțiile cu atribuţii în gestionarea fenomenelor meteorologice prognozate. De asemenea, pompierii cărășeni sunt pregătiți să intervină, în cel mai scurt timp, în sprijinul comunității.

ISU vă recomandă să evitați pornirea la drum pe timp de viscol sau ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților. În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Verificați dacă sistemul de încălzire funcționează și asigurați-vă că aveți plinul de combustibil făcut. Este indicat să aveți la dumneavoastră mâncare, apă și o pătură, în cazul în care rămâneți blocați în autoturism. Aveți grijă ca bateria telefonului să fie încărcată.

𝐏𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐚̆ 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐩𝐮𝐧𝐞 𝐯𝐢𝐚𝐭̦𝐚 𝐢̂𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐜𝐨𝐥, 𝐚𝐩𝐞𝐥𝐚𝐭̦𝐢 𝐧𝐮𝐦𝐚̆𝐫𝐮𝐥 𝐮𝐧𝐢𝐜 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝟏𝟏𝟐. 𝐼𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑚𝑜𝑑𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑧𝑢𝑙 𝑝𝑟𝑜𝑑𝑢𝑐𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑢𝑛𝑜𝑟 𝑠𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑢𝑟𝑔𝑒𝑛𝑡̦𝑎̆ 𝑝𝑜𝑡 𝑓𝑖 𝑜𝑏𝑡̦𝑖𝑛𝑢𝑡𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑎𝑐𝑐𝑒𝑠𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑝𝑙𝑎𝑡𝑓𝑜𝑟𝑚𝑒𝑖 𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑔𝑎̆𝑡𝑖𝑟𝑒 𝑖̂𝑛 𝑠𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑢𝑟𝑔𝑒𝑛𝑡̦𝑎̆ ℎ𝑡𝑡𝑝𝑠://𝑓𝑖𝑖𝑝𝑟𝑒𝑔𝑎𝑡𝑖𝑡.𝑟𝑜 𝑠̦𝑖 𝑎𝑝𝑙𝑖𝑐𝑎𝑡̦𝑖𝑎 𝑑𝑒 𝑚𝑜𝑏𝑖𝑙 𝐷𝑆𝑈 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑓𝑖 𝑑𝑒𝑠𝑐𝑎̆𝑟𝑐𝑎𝑡𝑎̆ 𝑔𝑟𝑎𝑡𝑢𝑖𝑡 𝑑𝑒 𝑝𝑒 𝐴𝑝𝑝 𝑆𝑡𝑜𝑟𝑒 𝑠̦𝑖 𝐺𝑜𝑜𝑔𝑙𝑒 𝑃𝑙𝑎𝑦.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *