Se aude freamăt dinspre noul stadion al Timişoarei. Va avea 30.000 de locuri

stadion Timisoara

Stadionul „Dan Păltinişanu” e pe cale să devină istorie. Actuala construcţie va fi demolată şi înlocuită cu una nouă, modernă, aptă să găzduiască competiţii interne şi internaţionale de înalt nivel.

Este deja evident faptul că o eventuală renovare nu se mai justifică, costurile pentru aducerea arenei la parametrii ceruţi fiind uriaşe. Expertiza tehnică realizată de Direcţia de prestări-servicii a Consiliului Judeţean Timiş a indicat o stare avansată de degradare, iar unele părţi ale tribunelor au fost chiar închise, întrucât riscau să se prăbuşească.

În aceste condiţii, realizarea unui nou stadion se impune de la sine, iar Consiliul Judeţean Timiş dă asigurări că noul obiectiv, care se va realiza în aceeaşi locaţie, va deveni realitate cât mai curând. În momentul de faţă, se lucrează la documentaţie, respectiv la studiul de prefezabilitate şi nota conceptuală.

calin dobra 4Preşdintele Călin Dobra este convins că până în anul 2020 vor demara, efectiv, lucrările şi că Timişoara va avea o arenă cu care să se poată mândri:

„Va fi un stadion de 30.000 de locuri şi vreau să îi asigur pe toţi iubitorii fotbalului că nu discutăm de demolarea actualei construcţii până nu vom avea un contract încheiat, precum şi siguranţa finanţării pentru noua arenă.

Din perspectiva proiectului Timişoara – Capitală Culturală, va fi de impact anul 2021, dar continuitatea va fi şi mai importantă. Iar pentru aceasta, avem nevoie de investiţii, cu care să putem atrage evenimente de toate genurile, interne sau internaţionale”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

9 thoughts on “Se aude freamăt dinspre noul stadion al Timişoarei. Va avea 30.000 de locuri

  1. @iosif. Intrebare: Nu ar fi mai bine,să se demoleze actualul stadion ? Este o ruina din toate punctele de vedere. Antichitate. Pericol public!

  2. Doar 30000 mi cel Putin 50000 cheltuiti Bani de geaba CA dupa citi va ani SA nu se piata juca bro finala din cauza restritonari numarului mic de suporteri
    I……

  3. Sentimentul timișorenilor , este că , totul e o MARE păcăleală ! Se dorește demolarea (curățirea locului) , pentru interesele unui alt ,,baron” ! ! ! C J Timiș , să aibă CREDIBILITATE , trebuie să facă , stadion fără a îl demola pe cel existent !

  4. nu am idee cat de priceput este acest trepadus din ciuma rosie ,dar cu siguranta mananca RAHAT cu furculita,el are cata habar sa faca un calcul???pai intai demolarea si curatarea locului actualului stadion costa extrem de mult,apoi cat costa un stadion nou,care din start o sa fie o suma incepand de la 7-8 zerouri dupa prima cifra,deci care este mai scump,reabilitarea si renovarea actualului stadion,care se poate face acolo unde sa lasat pamantul de sub tribuna prin injectarea de beton,plus la fiecare 10-15 etri distanta se pot injecta stalpi de sustinere din beton,plus renovarea a toata arena,toate tribunele si a anexele stadionului,si cu siguranta nu se ajunge la costuri astronomice asa cum prevede acest mascarici Calin Dobra,care cu siguranta peste 2 ani va fi un anonim in Timisoara””!”!

  5. Mi.se pare mic cel putin 50 de mii orasul este in crestere continua doar nul faceti. doar pentru cativa ani Paltinisanul este din 63 daca tot faceti ceva faceti cu cap Mult Succes Timisoara merita.un stadion nou,modern

Lasă un răspuns