Se aprind luminile în Parcul Botanic

Se aprind luminile, pentru prima dată, în Parcul Botanic

Se aprind luminile în Parcul Botanic

Primăria Timișoara anunță că iluminatul public din Parcul Botanic va fi pornit, pentru prima dată, astăzi, de la ora 17.

Proiectul de instalare a unui sistem de iluminat inteligent, finanțat din fonduri europene nerambursabile, a fost finalizat, urmând a fi recepționat de Primăria Municipiului Timișoara.

CITEȘTE ȘI: ”La SC Piețe a ajuns să fie „ca la piață”: ziua și scandalul” – Viceprimarul Cosmin Tabără cere să se ia măsuri

„Șantierul a început efectiv la finele lunii august a acestui an, după ce, împreună cu specialiștii din primărie, am făcut mai multe modificări ale proiectului astfel încât acesta să nu afecteze flora acestui parc superb al Timișoarei.

Inițial, unii dintre stâlpi ar fi trebuit construiți foarte aproape de arbori.

De asemenea, iluminatul inteligent, reglabil, ne permite să protejăm copacii existenți, pentru că și lumina prea puternică îi poate afecta. Două dintre alei, cele tranzitate mai des, vor fi iluminate mai intens, iar celelalte vor avea iluminatul diminuat.

Constructorul ne-a anunțat, azi, că lucrările au fost finalizate, cu mult înaintea termenului contractual. Va urma o perioadă de verificare și recepție a lucrărilor, iar orice problemă va fi remediată.

De azi, timișorenii se pot bucura de acest minunat parc și după apusul soarelui”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Valoarea totală a contractului a fost de 2.082.413,26 lei fără TVA. Executant – Elby Energy Projects SRL.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional-Regional 2014-2020, contribuția Primăriei Municipiului Timișoara fiind de 2%, reprezentând cofinanțarea acestuia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *