Scrisori pentru medici. Elevii timişeni îşi exprimă recunoștința față de eforturile cadrelor medicale

Scrisori pentru medici. Elevii timişeni îşi exprimă recunoștința față de eforturile cadrelor medicale

Peste 80 de scrisori au fost adunate de la elevi care învață în 13 licee din Timiș, cadrul unui proiect numit ”Scrisori pentru medicii din România”. Tinerii au dorit, în acest mod, să-și exprime recunoștința față de eforturile cadrelor medicale, amplificate în această perioadă, în încercarea de a-i pune pe picioare pe bolnavi într-un sistem ajuns la limită.

”Am inițiat acest proiect împreună cu alți elevi din mai multe licee din Timiș, gândindu-mă la tot ceea ce fac acum medicii, în perioada pandemiei. Am încercat, în acest fel, să fac tot ceea ce ține de mine să-i aduc pe elevi alături de medici, să se gândească real la situațiile prin care aceștia sunt nevoiți să treacă acum. M-a durut să văd toată ura împotriva lor. Cunosc situația reală din spitale de la prieteni de-ai mei, care sunt studenți la medicină și merg în spitale”, a povestit Nati Iriciuc, elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic ”Valeriu Braniște” din Lugoj.

Peste 80 de scrisori de la 13 de licee din Timiș au fost trimise către personalul medical din țară.

Elevii care s-au implicat în acest proiect sunt de la Liceul Tehnologic ”Valeriu Braniște” Lugoj, Liceul Teoretic ”Iulia Hașdeu” Lugoj, Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” Lugoj, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Timișoara, Liceul Tehnologic ”Sfântu Nicolae” Deta, Liceul Tehnologic Energetic ”Regele Ferdinand I” Timișoara, Colegiul Național „Constantin Diaconovici-Loga” Timișoara, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara, Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara, Liceul Teoretic ”Traian Vuia” Făget, Colegiul Național ”Ana Aslan” Timișoara, Colegiul National Bănățean Timișoara, Liceul Teoretic Buziaș.

Nati Iriciuc este convins că acestea le vor da o notă de speranță angajaților din sistemul sanitar atunci când vor vedea că strădania lor este apreciată.

”Scrisorile au fost distribuite către toate DSP-urile și colegiile medicilor din țară. Le-am trimis un link-ul cu folder-ul în care au fost postate scrisorile cu rugămintea de a-l transmite către spitale sau direct medicilor dacă au canale de comunicare directe cu aceștia. De la câteva DSP-uri și de la un spital am primit deja feedback-uri, am primit și câteva mesaje chiar de la medici”, a adăugat tânărul liceean.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns