Scoția va oferi câte 50.000 de lire sterline familiilor dispuse să se mute pe câteva insule (video)

Scoția va oferi câte 50.000 de lire sterline familiilor dispuse să se mute pe câteva insule (video)

Autoritățile de pe câteva insule scoțiene oferă 50.000 de lrie sterline familiilor care se hotărăsc să se mute aici, într-o încercare de a crește populația, scrie The Times.

Guvernul scoțian a anunțat că intenționează să ofere 100 de compensații, în valoare de 5 milioane de lire sterline pentru familiile care acceptă să se mute pe Insulele de Vest și Orkney, iar primii bani vor fi oferiți în câteva săptămâni.

În ciuda acestei încercări de a crește populația, nu toată lumea crede că este o idee bună. Liberalul democrat Liam McArthur susține că această măsură „nu rezolvă cauzele fundamentale ale depopulării în comunitățile insulare”, iar banii ar putea fi folosiți pentru a ajuta mai mult comunitățile existente.

Uisdean Robertson, președintele comitetului pentru transport și infrastructură al Consiliului Insulelor de Vest, spune că acest nou plan a atras deja interesul oamenilor chiar, iar vestea a ajuns până în America de Sud.

Robertson subliniază că este „nevoie de familii tinere”, care să dezvolte „o conexiune cu insula”, iar anunțul nu este destinat celor care urmăresc doar să obțină cele 50.000 de lire sterline, conform observatornews.ro.

Foto: YouTube.com


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *