Şcolile pot fi închise, după declararea epidemiei de gripă în România

elevi 17

De astăzi, 30 ianuarie, în România este, oficial, epidemie de gripă. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, după ce s-au înregistrat 3 săptămâni epidemice consecutiv și 54 de decese din cauza bolii. Sorina Pintea a spus că şcolile pot fi închise, în anumite condiţii.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunţat, astăzi, într-o conferință de presă, că a fost constatată epidemia de gripă în România.

Potrivit ministrului, şcolile nu se închid, dar „inspectoratele școlare pot lua decizia suspendării cursurilor în școlile sau clasele unde absenteismul depășește 20%”.

Ministerul Sănătății a mai spus că se mențin măsurile transmise înca din data de 17 ianuarie în vederea limitării cazurilor și își propune să limiteze numărul de decese și circulația virusului, a declarat ministrul Sorina Pintea.

Ministrul recomandă vaccinarea anti-gripală

„Nu putem afirma în acest moment că avem un număr mai mare de decese decât anul trecut, dar avem un număr de decese înregistrate mai devreme. Nu trebuie să creăm isterie, este un virus sezonier, favorizat de perioada rece”, a afirmat ministrul Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a subliniat că recomandă vaccinarea anti-gripală, precizând că 1.287.250 de persoane din grupele de risc au fost vaccinate până ieri.

Sorina Pintea a adăugat că ministerul Sănătății a recomandat, ca măsuri suplimentare, limitarea accesului vizitatorilor în mod real în unitățile sanitare, refacerea stocurilor de antivirale, începerea imediat a tratamentului cu antivirale a pacienților care se prezintă la spital și vaccinarea personalului medical.

54 de oameni au murit din cauza virusului gripal, arată ultimul bilanț. Dintre aceştia, 49 sufereau şi de alte boli, alţi cinci pacienţi nefiind cunoscuţi şi cu alte afecţiuni, conform observator.tv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns