„ȘCOALA TA ÎN SIGURANȚĂ”, proiect derulat în unități de învățământ timișene din mediul urban și rural

„ȘCOALA TA ÎN SIGURANȚĂ”, proiect derulat în unități de învățământ timișene din mediul urban și rural

„ȘCOALA TA ÎN SIGURANȚĂ”, proiect derulat în unități de învățământ timișene din mediul urban și rural.

Astăzi, începând cu ora 10, a fost dat startul proiectului pilot al campaniei ”ȘCOALA TA ÎN SIGURANȚĂ”, ce urmează a fi derulat în mai multe unități de învățământ din mediul urban și rural al județului Timiș.

Prima acțiune din acest proiect s-a desfășurat la Liceul Waldorf din Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Priveghere pentru martirii Timișoarei, în noaptea de 16/17 decembrie

Pe durata derulării campaniei, în fiecare clasă din ciclurile primar, gimnazial și liceal se vor desfășura activități educative adaptate nivelului de vârstă și înțelegere al fiecărei clase. Totodată, sunt programate activități destinate cadrelor didactice, dar și întâlniri în scop educativ și de informare cu părinții elevilor.

Campania județeană de prevenire și combatere a violenței în mediul școlar ”ȘCOALA TA ÎN SIGURANȚĂ” a fost inițiată de mai multe instituții din Timiș, printre care Prefectura Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Biroul de Siguranță Școlară – I.P.J. Timiș, Biroul Analiză și Prevenire a Criminalității – I.P.J. Timiș, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara, Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș ”General Moise Groza” – Ordine Publică, Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Glad Voievod” Timișoara și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș.

„Prin punerea în aplicare a proiectului pilot al campaniei ”ȘCOALA TA ÎN SIGURANȚĂ”, se urmărește atingerea următoarelor obiective: îmbunătățirea modului de comportare și comunicare al elevilor din învățământul preuniversitar pe timpul prezenței în școală sau în zona adiacentă desfășurării cursurilor; îmbunătățirea disciplinei în școală și reducerea/eliminarea evenimentelor deosebite, prevenirea delicvenței juvenile și a violenței în instituțiile preuniversitare de învățământ; creșterea nivelului de conștientizare a minorilor cu privire la implicațiile pe care le are asupra viitorului lor, comiterea unor fapte de natură penală; sporirea nivelului de informare a minorilor, a părinților acestora și a cadrelor didactice referitor la drepturile și obligațiile ce le revin prin lege”, afirmă subprefectul de Timiș, prof. Sorin Ionescu.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *