Școala online, val de reacții. Ce îi nemulțumește pe elevi

clasa

Val de nemulțumiri printre elevi. Aceștia îi cer ministrului Educației, Monica Anisie, să retragă ordinul prin care îi obligă să participe la cursurile online. Tinerii vin în schimb cu alte propuneri. Au două scenarii de acțiune, în cazul în care activitatea de la școală se va relua, fizic, la sfârșitul primăverii sau în septembrie.

CITEȘTE ȘI: Trei persoane din vestul țării, pe lista celor mai recente decese cauzate de coronavirus

Ordinul prin care predarea online devine obligatorie a stârnit nemulțumiri în rândul elevilor.

”Poziția noastră e că ordinul a creat discrepanță intre elevi, ii discrimineaza, nu a creat contexte pentru elevii defavorizați, e totul pe seama parintilor, stim ca sunt multi care nu au acces, si asa se chinuie nu-si permit”, a precizat TUDOR PANAIT, vicepreședintele CNE.

Între timp apar reacții și din mediul universitar. Remus Pricopie, rectorul SNSPA, propune organizarea examenelor de Evaluare Națională și BAC în sistem digitalizat, după modelul TOEFL. „Este nerealistă redeschiderea școlilor și universităților pe 16 mai, dar și organizarea examenelor în varianta clasică.” a precizat Remus Pricopie.

Și președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, arată într-o postare pe internet că ordinul Ministerului Educației prin care elevii sunt obligați să participe la cursurile online poate fi discriminatoriu.

Și avocatul poporului se opune acestei decizii. Instituția cere ministerului să precizeze când și cum va oferi instruiri cadrelor didactice, în vederea școlii online, cum va face rost de bani pentru achiziția de tehnologii necesare pentru a asigura predarea și învățarea online și ce date are referitoare la accesibilitatea la terminale și servicii de comunicații, în mediul rural.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Școala online, val de reacții. Ce îi nemulțumește pe elevi

  1. Mai lăsați povestea aceasta cu învățămînt online , este o marota pe care o tot învîrtiti ca sa fie un pretext pentru a încasa salariile intregi degeaba , chiar dacă sînt profesori care fac acest lucru și poate sint destui , dar sînt o mare parte din elevi care nu au mijloace sa recepționează , dispozitive si internet , nu stie nimeni citi sint pregatiti si citi nu ,asa ca lăsați o mai moale , ca macane, si acest lucru este un exemplu pompieristic care ilustrează cum se fac lucrurile de către stat si institutiile sale , iar mai nou apar tot felul de idei despre cum sa se organizeze examemele tot in aceasta maniera , decit sa faceti asa , mai bine promovați toți elevii si studenți din oficiu , mai ales cei de clasa 12 , inclusiv la bacalaureat ca sa ii mulțumiți si pe cei din vorba vine , institute de învățămînt superior , care în marea lor majoritate cu citeva mici exceptii numai superior nu este , ca sa aiba studenți , sa pastreze normele si posturile , corect si logic ar fi ca anul școlar sa fie înghețat pur si simplu ,nu se poate riscă sănătatea elevilor si studentilor pentru alte interese , dar în tara asta nici corect si nici logic nu sînt la ordinea zilei .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.